Residus

Terrassa instal·la càmeres per controlar els «punts negres» d'abocament de residus

La gravació s'activa quan es detecta moviment a l'entorn dels contenidors vigilats, i les sancions pels infractors se situen entre els 200 i els 6.000 euros

per La Torre del Palau, 28 de desembre de 2020 a les 15:00 |
Un dels aparells inaugurats aquests dilluns. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha començat aquest dilluns la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers per combatre l'abocament inadequat de residus a les zones de contenidors. La mesura forma part d'un paquet anunciat pel govern municipal davant l'augment de l'incivisme registrat en els últims mesos.

Les primeres deu càmeres se situen a diferents carrers dels barris de Sant Pere Nord, Ca n'Aurell, La Maurina, Ca n'Anglada, Can Boada, Les Martines i Les Arenes-Grípia-Can Montllor, però la intenció és arribar a controlar una trentena d'illes de contenidors en els pròxims mesos. En aquest sentit, el consistori té identificats més d'un centenar de punts negres.

 

Un dels aparells instal·lats aquest dilluns. Foto: ACN


Segons el regidor de Medi Ambient, Carles Caballero, "a Terrassa encara hi ha molta gent que no té hàbit de fer una correcta gestió dels residus". Actualment, els nivells de reciclatge a la ciutat es troben en un 40% i l'objectiu és arribar al 60% el 2030. A més, en els últims mesos s'han multiplicat els abocaments indecuts de voluminosos i brossa acumulada fora dels contenidors.


Les càmeres instal·lades tenen un cost de 1.500 euros cada una i es troben operatives les 24 hores del dia, però no graven continuament: la gravació s'activa quan es detecta moviment a l'entorn dels contenidors vigilats. Les sancions per una mala gestió dels residus se situen entre els 200 i els 6.000 euros, segons la reincidència.

 

Participació