Seguretat

FOTOS Matadepera estrena el primer dron per vigilar els seus carrers

És una mesura pionera a la comarca i té un cost de 15.000 euros

per La torre del Palau, 23 de desembre de 2020 a les 11:00 |
El dron disposa de càmera d'infrarojos, megafonia i un focus. | Miquel Badia
L'Ajuntament de Matadepera ja té a la seva disposició el dron "Delta", amb què pretén evitar robatoris i col·laborar en tasques de seguretat ciutadana. Es tracta d'una eina pionera a la comarca del Vallès Occidental i ha tingut un cost de 15.000 euros. Va ser presentat aquest dimarts amb la presència de l'alcalde, Nil López, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Durant l'acte de presentació, López va remarcar la importància de l'aparell amb la voluntat de "protegir la ciutadania i garantir llibertats". En aquest sentit, va assegurar que la posaran "a disposició d'altres organismes i cossos de seguretat". Sàmper va destacar que aquest mètode "arriba per quedar-se".

 

L'alcalde i el conseller, aquest dimarts a la presentació de l'aparell. Foto: Miquel Badia
 

Característiques de l'aparell


"Delta" és un dron de 3,5 quilos que disposa de càmera d'infrarojos, megafonia i un focus i que tindrà la missió de complementar les tasques de la Policia Local. L'aparell només el podrà manipular agents de la Policia Local que han rebut aquests darrers mesos una formació impartida per l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI). El dron "Delta" compta amb la llicència de l'Agència Aèria Estatal i el seu cost ha estat de 15.000 euros.
 

Delta té un pes de 3,5 quilos, és el primer d'aquestes caracteristiques a la comarca i ha valgut uns 15.000 euros. Foto: Miquel Badia

 

Participació