Ordenances fiscals

Terrassa amplia les bonificacions a entitats i comerços que van cessar l'activitat de manera parcial

Es bonificarà la taxa de residus de les botigues que no van tancar però van fer menys hores i l'IBI d'agrupacions culturals i socials

per Marc Solé, Terrassa | 22 de desembre de 2020 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les ordenances fiscals de Terrassa pel 2021 van ser aprovades setmanes enrere i destaquen per la congelació i bonificació d'impostos. Ara, aquest dimarts, han estat aprovades definitivament després de les al·legacions rebudes per l'Ajuntament de Terrassa. De les quatre esmenes presentades, dues han estat acceptades, que passen a formar part del document principal, aprovat al ple ordinari del mes d'octubre.


Per una banda, les entitats culturals i socials sense ànim de lucre podran comptar amb una bonificació del 50% de l'impost sobre béns immobles (IBI) en els seus locals. Es tracta d'una mesura que ja s'havia pres en l'àmbit industrial. Era una petició d'Antoni Justo en representació de la Societat Coral Joventut Terrassenca.


I per altra, s'amplia el ventall de beneficiaris de la bonificació de la taxa de gestió de residus per cessament d'activitat, que s'aplicarà també a comerços que van tancar de manera parcial. L'havia presentat Francesca Nogué, del Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca, al·legant que no havien pogut celebrar degustacions ni altres serveis que no s'han ofert per les restriccions de la Covid-19.

 

Participació