coronavirus

Empitjoren els indicadors i augmenten els ingressos per Covid als hospitals de Terrassa

El risc de rebrot ja frega els 400 punts a la ciutat augmenta la velocitat de contagi fins a l'1,4

per La torre del Palau , Terrassa, 21 de desembre de 2020 a les 14:00 |
Les UCI de Terrassa atenen 14 pacients, xifra estable en els últims dies. | Albert Alemany
Les dades epidemiològiques segueixen empitjorant a Terrassa. Els indicadors del risc de rebrot i la velocitat de contagi no paren de pujar, a les portes de Nadal. En concret, el risc de rebrot se situa als 394 punts, considerat molt alt. Això significa que ha crescut 110 punts, en pocs dies. Tot i que es manté lluny del pic de 1.071 a finals d'octubre, el registre s'aproxima als 400 punts després d'haver-se estabilitzat entre els 150 i 180 de finals de novembre.

La velocitat de contagi, coneguda com a Rt, augmenta també, en aquest cas fins a 1,43, 0,3 dècimes, en els últims dies. Es considera perillós si l'Rt supera l'1, ja que vol dri que actualment una persona contagiada a Terrassa pot infectar a 1,43 persones. 


Augmenten els ingressos 

Els hospitals de Terrassa atenen actualment 134 pacients per Covid-19, 17 dels quals a l'UCI. En aquest sentit, ha augmentat les persones que requereixen assistència mèdica als hospitals per culpa del coronavirus. Hi ha sis persones més ingressades i tres més a les UCI. Com a apunt, el pic de la segona onada es va registrar el 6 de novembre amb 229 hospitalitzacions, i des del 9 d'octubre no es baixa dels 100 pacients amb coronavirus ingressats als hospitals de Terrassa.


L'Hospital de Terrassa té 62 ingressats: 42 es troben a planta i 10 més, a l'UCI. També hi ha un pacient a l'hospital de Sant Llàtzer i vuit més són atesos a domicili. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 65 pacients a planta, 7 més a l'UCI, 5 a la Unitat de Semicrítics. A hores d'ara no n'hi ha cap en atenció domiciliària. 

El dissabte es va fer un cribratge massiu al Parc Vallès. En total es van fer 2.000 PCR de les quals 27 persones van donar positiu, totes asimptomàtiques. En els últims set dies s'han registrat 11 defuncions per coronavirus a la ciutat, les mateixes que a la setmana anterior. En fa dues, se'n van produir nou. A causa del virus, des del març, Salut n'ha comptabilitzat 402 a Terrassa.


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació