27 positius en 2.000 PCR durant el cribratge massiu al Parc Vallès de Terrassa

L’objectiu d’aquest tipus d’accions és detectar persones asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió

Una dona fent-se una PCR.
Una dona fent-se una PCR. | ACN
LaTorre
21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:19h
Durant tot el dissabte, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Banc de Sang i Teixits, la Creu Roja i el Parc Vallès de Terrassa, van organitzar un cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics. Entre les 9 i les 18 hores, 2.057 persones es van fer una prova PCR de les quals s'han detectat 27 casos positius. 

Va ser un cribratge per frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Salut informa que totes les persones que hi van participar  asimptomàtiques i majors de 12 anys- van rebre el resultat de la seva prova en menys de 48 hores. 

“Si en aquesta prova sortim positius, ja sabem que ens toca aïllar-nos i seguir les indicacions que ens donin els professionals sanitaris –recordava dissabte Cati Serra, directora del sector sanitari Vallès Occidental Oest. "Però si som negatius, no podem relaxar les mesures, pot ser que estiguem incubant el virus i en uns dies pugui positivitzar. No es pot abaixar la guàrdia en cap moment”.

Serra va insistir en la importància de la prevenció i la contenció en un context preocupant d’increment de casos i ingressos per COVID-19 als hospitals. Per la seva banda, la cap del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, ​Rosa Sala, va subratllar que estem en un moment de “fatiga pandèmica”. I va remarcar que “la gent s’està relaxant amb les mesures i això ens fa molta por. Cal sensibilitzar a la població. Amb cribratges com aquest detectem a les persones transmissores del coronavirus i ajudem a tallar les cadenes de contagi”.

L’objectiu dels cribratges que s’han fet els darrers dies arreu del territori és aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.