VÍDEO Els veïns entren pel balcó i expulsen dues persones que ocupaven un pis a Terrassa

Mig centenar de persones pressionen per desallotjar els joves, que ja havien intentat entrar a l'habitatge sense èxit unes hores abans

20 de desembre del 2020
Actualitzat el 21 de desembre a les 11:29h
Uns veïns del carrer Xúquer de Terrassa van fer fora, aquest divendres a la tarda, dues persones que intentaven ocupar un pis de la seva propietat. Ho van fer irrompent a l'habitatge pel balcó: van col·locar una escala portàtil a la vorera, i van entrar al primer pis per, tot seguit, expulsar als inquilins. Els Mossos d'Esquadra contemplen atònits l'escena des del carrer, fins que decideixen actuar per mitjançar entre les dues parts.
 
Les imatges, compartides per la periodista Anna Punsí, mostren com un grup d'unes quatre persones arriben al balcó, entre crits de "fora" i xiulets. Al cap de pocs segons, un dels suposats ocupes baixa per la mateixa escala i fuig corrent. Després, intenten expulsar a una altra persona, que es resisteix fins que un agent de Mossos accedeix al pis pel balcó. Segons ha pogut saber aquest mitjà, aquesta va abandonar l'immoble per la porta principal.

Fonts de la policia catalana expliquen a LaTorre que les imatges corresponen al segon intent d'ocupació per part de dos joves, que ja haurien provat d'entrar a l'habitatge poques hores abans, però n'haurien desistit davant la pressió dels veïns. L'immoble, asseguren, no presentava indicis d'estar habitat ni ocupat. A més, expliquen que van intervenir "per evitar problemes d'ordre públic". Així, malgrat que hi havia mig centenar de persones mobilitzades, no es van registrar agressions ni denúncies.