El govern municipal es compromet a reforçar els Serveis Socials i demanar la millora de l'atenció sanitària a Terrassa

Totes les formacions han votat a favor de les mocions del Consell Municipal d'Entitats i el Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa

Redacció
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:01h
Els cinc grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa s'han mostrat oberts a donar solucions a dues mocions presentades per entitats socials de la ciutat, el Consell Municipal d'Entitats d'Acció Ciutadana i el Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa. La primera demanava un reforç dels Serveis Socials al·legant un incompliment dels drets socials bàsics, especialment de l'habitatge, i els segons demanaven una millor atenció sanitària, la qual han catalogat de deficitària.

La primera moció ha estat presentada per l'advocat Joan Tamayo, qui ha recordat que el "greu impacte social en els més vulnerables" de la pandèmia. A més, ha fet referència a l'allau de desnonaments patits a Terrassa des del març -la PAH, ha dit, n'ha aturat uns 40 des d'aleshores-, i també els talls de subministraments bàsics. Per això, ha instat a l'aplicació d'un pla de xoc social, l'augment de recursos pels Serveis Socials per a assegurar el compliment dels drets més bàsics entre la ciutadania.

Tots els grups municipals han reconegut l'emergència social, i ha intervingut el regidor de Serveis Socials, Noel Duque, que ha explicat que la seva àrea "no estava preparada per afrontar aquesta crisi, ha admès que "hi havia molta pressió" però s'ha mostrat disposat a seguir treballant per revertir la situació. En aquesta direcció, ha agraït la tasca de les entitats socials, com el Consell Municipal d'Entitats d'Acció Ciutadana. A més, ha anunciat un pla conjunt entre serveis municipals per desenvolupar polítiques d'habitatge coordinades a partir del gener del 2021.

La segona moció ha estat presentada pel Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa, que ha criticat el tancament total i parcial d'alguns CAP, ha assegurat que el sistema sanitari "treballa sota mínims" tot explicant que Salut "es fa el sord sobre la situació". En aquest sentit, han recordat que Catalunya es troba a la cua quant a inversió en Sanitat, i han reclamat més inversió, l'obertura de tots els centres d'atenció primària per assegurar les visites presencials de pacients i prioritzar la despesa en CAP.

Tots els grups han votat a favor de la moció. A més la regidora de Salut, Mònica Polo, ha assegurat que l'Ajuntament de Terrassa "vol defensar la ciutadania i les seves necessitats". En la mateixa direcció, ha reconegut que "s'han d'incrementar els recursos sociosanitaris" i ha mostrat el seu compromís a "seguir en contacte amb la Generalitat per a reclamar-ho".