Mobilitat

Es posa en marxa el nou aparcament d'intercanvi modal a l'estació de FGC de Terrassa Nacions Unides

El pàrquing té 192 places, 173 cotxes i 19 motos, i permet enllaçar directament amb la línia S1 Barcelona-Terrassa

per La torre del Palau, Terrassa | 21 de desembre de 2020 a les 09:00 |
El nou aparcament soterrat a l'estació de FGC Terrassa Nacions Unides | FGC
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d'aquest dilluns, 21 de desembre, el nou aparcament a l'estació de FGC de Terrassa Nacions Unides entrarà en funcionament. Es tracta d'un pàrquing soterrat de tres plantes amb 192 places, 173 de les quals són per cotxes i 19 per motos. A més, compta amb diversos punts per carregar els vehicles elèctrics. Estava previst que s'inaugurés a l'octubre, però la pandèmia ho ha endarrerit.


El nou park&ride és un punt d'intercanvi modal ja que té accés directe a la línia S1 Barcelona-Terrassa, diverses línies de bus urbà i altres serveis de micromobilitat. A més de beneficiar als usuaris de transport públic, també en podran fer ús els veïns de la zona. Durant l'any 2019, a l’estació de Terrassa Nacions Unides hi va haver l’any passat 560.000 validacions.

Pels qui utilitzin el transport, el preu serà d'1,5 euros al dia i els veïns de la zona que vulguin una plaça de pàrquing hauran de pagar 50 euros al mes. Pel que fa als vehicles en rotació, la tarifa serà se 0,034 euros el minut.  D'altra banda FGC té previst oferir, a través de l'app i la web, la possibilitat de consultar les places disponibles al pàrquing. Aquesta nova funcionalitat s'oferirà ja a partir d'aquest diumenge dia 20.


En aquesta primera fase, és previst oferir la informació de fins a 2.100 places, corresponents als aparcaments de Terrassa Nacions Unides, Sabadell Nord, Martorell Central, Quatre Camins, Sant Boi, Manresa Alta, Sant Quirze, Les Fonts i Volpelleres. En una segona fase, la primavera de l’any vinent, s’oferirà la informació de 830 places més, el que suposarà un total de 2.930 places. Amb aquesta aposta, Ferrocarrils de la Generalitat demostra el seu compromís amb el foment de la intermodalitat, l'ús del transport públic i una mobilitat neta i sostenible.

 

Participació