La síndica de Terrassa actua d'ofici perquè l'Ajuntament revisi el protocol d'empadronament

Isabel Marquès afirma que qualsevol persona té "un dret subjectiu a ser inscrit"

Isabel Marquès, síndica de greuges municipal de Terrassa
Isabel Marquès, síndica de greuges municipal de Terrassa | Anna Mira
Redacció
17 de desembre del 2020
La síndica de greuges municipal de Terrassa, Isabel Marquès, vol posar fil a l'agulla pel que fa als protocols d'empadronament. Ha actuat d'ofici i ho ha traslladat a l'ajuntament perquè actualitzi i revisi els procediments. Marquès recorda a l'administració que és obligat empadronar a tothom qui resideix a la ciutat, sigui quin sigui el seu estatus legal, nacionalitat, o lloc on viu. 

L'actuació d'ofici ve donada per l'elevada quantitat de reclamacions que ha rebut la síndica en referència a aquest tema. Un exemple és la queixa que va presentar l'associació egarenca
Terrassa sense Murs per la situació en la que es trobaven quatre joves migrants a la ciutat, amb moltes dificultats per empadronar-se.

A partir d'aquí i rebent altres reclamacions, Isabel Marquès ha considerat que l'actuació de l'Ajuntament no és òptima i els hi ho fa saber. La síndica recorda que la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat "assenyala en el seu article IV la necessitat que els municipis signataris duguin a terme polítiques actives específiques de protecció dels col·lectius més vulnerables". Per tant, considera necessari que s'agilitzin i aclarin tots els processos d'empadronament.