Nova temporada de Terrassa Arts Escèniques: 18 espectacles per a tots els públics amb dues estrenes i tres obres reprogramades

La programació pel primer semestre del 2021 destaca per donar prioritat a les produccions locals i en català tot obrint-se a noves disciplines

Marúnica de CIA. Roberto G. Alonso, es podrà veure el 14 de març al Teatre Principal.
Marúnica de CIA. Roberto G. Alonso, es podrà veure el 14 de març al Teatre Principal. | Terrassa Arts Escèniques
17 de desembre del 2020
Aquest dijous s'ha conegut la programació de la nova temporada de Terrassa Arts Escèniques pel primer semestre del 2021. Està formada per 18 espectacles teatrals de disciplines diverses, per a tots els públics i es caracteritza per un fort protagonisme de companyies petites i locals, amb ús predominant del català. Hi ha oferta de circ, dansa contemporània i teatre de text.

A l'acte de presentació hi ha assistit la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; acompanyada de la directora de Programes de Teatre del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Giulia Poltronieri; i del tècnic d’Arts Escèniques del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Gabriel Sicília.

Una programació variada i majoritàriament en català

En el marc d'aquesta programació, entre el gener i el juny d'aquest any vinent, s'espera que la ciutat aculli dues estrenes i també tres actuacions repgrogramades després de ser cancel·lades aquest 2020 per la situació epidemiològica. Les obres seran representades en divendres, dissabtes i diumenges al Teatre Principal i al Teatre Alegria.

Entre les obres que podrà veure el públic terrassenc, hi ha el nou espectacle de La Calòrica, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, els monòlegs Sobre la tirania de Carles GrauVersiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria de Glòria Ribera, el drama familiar Alguns dies d’ahir de Jordi Casanovas a partir dels fets de l'1 d'octubre, Ex-Libris de la Cia. Voël i Turba, de Mos Maiorum.

D'altra banda, es podran veure dues estrenes: Mivion (Ràdio Sarajevo), de La Conquesta del Pol Sud, que tindrà lloc el divendres 21 de gener al Teatre Principal, i El Vell León, del dramaturg Òscar Intente, que es representarà el 24 d'abril al Teatre Alegria. Consulta aquí tota la programació prevista del gener al juny del 2021.

Mesures per donar suport al sector

La nova temporada d'arts escèniques municipal ha pres mesures concretes per donar suport al sector cultural. En aquest sentit, s'ha prioritzat la programació de talent local i català, la contratació de companyies petites i mitjanes i reprogramar tots els espectacles cancel·lats per la pandèmia: Un dia qualsevol, d'Oriol Tarrasón i Les Antonietes, Señora de rojo sobre fondo gris, de José Sacristán i a Nation Is Born In Me, de Søren Evinson.