Neix la Taula de Seguiment de Rieres de Terrassa

El nou òrgan estudiarà i debatrà actuacions del govern municipal als trams urbans de les rieres del Palau i de les Arenes

Redacció
17 de desembre del 2020
La Taula de Seguiment de les Rieres de Terrassa es va constituir aquest dimarts en una sessió telemàtica. Es tracta d'un nou espai de deliberació, estudi, proposició i plantejament d'acords, projectes o actuacions al govern municipal amb relació als trams urbans de les rieres del Palau i de les Arenes.

L'òrgan està presidit per la regidora Jennifer Ramírez, que lidera les àrees de Presidència i Rieres, i compta amb un representat dels grups polítics amb representació al Ple Municipal (Tot per Terrassa, ERC-Mes, PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa), una de la Federació d'Associacions Veïnals de Terrassa, representants de la Comissió de Rieres i Torrents de Terrassa i membres del nou equip d'estratègia de rieres.

La mateixa Jennifer Ramínez destaca: "Calia definir les finalitats, què cal fer i com tirar endavant. Volem treballar molt bé tots els àmbits relacionats amb les rieres, com són el mediambiental, l’urbanístic, el social, la mobilitat... Per aquest equip de Govern, les rieres són un gran projecte de ciutat i, per aquest motiu, hem dissenyat un nou model organitzatiu. El decret de 2 de novembre ja contempla la part més tècnica, perquè calia definir una nova organització interna i transversal".

Equip d'estratègies

Aquest equip d'estatègies, de caràcter t'ecnic, l'equip d'estratègiescentralitzarà i tindrà coneixement de les actuacions, analitzarà les propostes, estudiarà projectes de futur i mantindrà la connexió amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Comptarà amb membres de les àrees d'Urbanisme, Sostenibilitat, Serveis Territorials, Seguretat, Medi AMbient, Obres i Manteniment de l'Espai Públic, així com Protecció Civil.

Oficina Tècnica de Rieres

Aquesta Oficina treballarà per reforçar una tasca que serà transversal dins l’Ajuntament i serà el mitjà per articular i impulsar les propostes de la Taula de seguiment de rieres i de l’Equip d’Estratègia. A més, serà el referent ciutadà per a possibles consultes i realitzarà actuacions de difusió, informació i atenció a entitats, impulsant les accions necessàries per materialitzar els acords adoptats dins la Taula. Estarà integrada per personal tècnic municipal, i coordinada per una tècnica de programes que es va incorporar al novembre.