El Cinema Catalunya programa cinc sessions de la pel·lícula d’animació de l’any, «Josep»

El film narra l'història de Josep Bartolí, que es va exiliar el 1939 a França fugint del franquisme i el 1989 es va empadronar a #Terrassa

Fotograma de la pel·lícula "Josep"
Fotograma de la pel·lícula "Josep" | ACN
Redacció
16 de desembre del 2020
El Cinema Catalunya de Terrassa acollirà la projecció de la pel·lícula Josep, guanyadora dies enrere com a Millor Film d'Animació als Premis del Cinema Europeu. S'han programat sessions pels dies 18, 19, 20, 23 i 24 de desembre, tots a les vuit del vespre menys la de la Nit de Nadal, que serà a tres quarts de vuit.

La pel·lícula està ambientada a Argelès-sur-Mer l'hivern del 1939, quan l'exiliat republicà Josep Bartolí coneix una altra persona en un camp de concentració francès. Es tracta de l'òpera prima del dibuixant Aurel, amb veu de Sergi López en la versió catalana i amb banda sonora de Silvia Pérez. A Terrassa Es podrà veure en català, francès i castellà per un preu de 6,5 euros els dies laborables i set euros els festius, amb descompte per a jubilats.

La trama

L'obra narra la vida de Josep Bartolí, dibuixant i pintor republicà que nascut a Barcelona el 1910 va fugir de la Dictadura i va acabar, com altres companys d'exili, en camps de concentració francesos. El 1989, Bartolí es va empadronar a Terrassa i va exposar per primer cop a l'Estat. Va morir el 1995 a Nova York.

Bartolí va iniciar la seva carrera de creador plàstic i visual a Barcelona, ​​com a il·lustrador de temes polítics a La Veu de CatalunyaPapitu i L'Esquella de la Torratxa, entre altres publicacions. Després de la guerra, Mèxic i Nova York van ser els dos escenaris principals del seu exili, però va viatjar tota la seva vida, la qual cosa va contribuir a la dispersió de la seva obra. Va destacar per la ferma defensa dels drets de les dones i de les persones negres a Amèrica.