Desmantellen a Terrassa una banda que venia precontractes de treball falsos

Amb aquests documents, persones estrangeres podien accedir al permís de residència

Redacció
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:26h
Agents de la comissaria de la policia espanyola a Terrassa han desmantellat una banda que es dedicava a la venda de precontractes de treball. Els seus clients, ciutadans comunitaris no residents, aconseguien així el certificat de registre i assignació del permís de residència (NIE), imprescindible per residir a l'Estat.

La investigació es va iniciar després que es detectessin, a les Oficines de Documentació, precontractes de persones estrangeres en empreses de Terrassa, Rubí i Sant Cugat sense activitat durant més de 10 anys.

Davant les autoritats competents, els membres de la trama es feien passar per representants de companyies del Vallès Occidental i confirmaven la validesa del document. Per aquests tràmits, feien pagar entre 30 i 50 euros als seus clients.

La investigació, desenvolupada per la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Territorial de Terrassa, ha permès l'arrest de nou persones, la majoria de nacionalitat italiana, però continua oberta i no es descarten més detencions.