David Garrofé deixa el càrrec de Secretari General de la Cecot després de 34 anys

El substituirà Oriol Alba, coordinador general del Centre de Reempresa de Catalunya fins l’any 2019

Garrofé va entrar a la patronal el 1987.
Garrofé va entrar a la patronal el 1987. | Cecot
Redacció
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:05h
David Garrofé posarà aquest pròxim gener punt final a la seva trajectòria com a Secretari General de la patronal egarenca Cecot després de 34 anys al càrrec. Amb 23 anys va entrar a l'entitat, que agrupava 600 empreses. Actualment en representa prop de 45.000 després de superar els límits de Terrassa i expandir-se pel Vallès Occidental i la demarcació de Barcelona sota la batuta de Garrofé.

Entre les seves gestions més destacades s'hi troben la primera borsa de treball impulsada per una organització empresarial, el 1995, l'Estatut de la Microempresa del 1998, la promoció del correu electrònic i els mòbils a les Pimes a finals dels 90, el comandament de l'entitat durant la crisi econòmica del 2008 o el Centre de Reempresa de Catalunya, el 2010. En aquest període ha treballat amb tres presidents: Pere Guitart (fins el 1988), Eusebi Cima (fins el 2005) i Antoni Abad, des del 2005 i fins a l'actualitat.

Segons el mateix Abad, l'encara Secretari General va traslladar la seva decisió al Comitè Executiu a mitjans del 2020 per motius professionals i la successió de l'empresa familiar. Abad assegura que "respecten profundament" el pas près per Garrofé i explica que "només poden agrair-li la total dedicació a l'entitat, amb una visió poc convencional en el món associatiu i de representació empresarial amb encoratjament davant dels reptes".

El successor

Oriol Alba, qui va ser coordinador general del Centre de Reempresa de Catalunya entre el 2011 i el 2019, ocuparà en aquesta nova etapa el Secretariat General de l'entitat. Fonts de la patronal asseguren que malgrat el canvi "mantindran l'objectiu de repensar l'entitat en l'àmbit associatiu, institucional i servei". En aquest sentit, assenyalen aquests canvis en l'estratègia de futur, a la vegada marcada per la Covid-19 com un "repte".

Nascut l'any 1987, Oriol Alba té un Grau en Comerç Internacional de la UPF-Escola Superior de Comerç Internacional, una diplomatura en Ciències Empresarials per la UPF i actualment és cofundador i membre de direcció de l'empresa Lemon Value, dedicada a facilitar informació fàcil i accessible a empresaris, emprenedors i assessors sobre projectes de compravenda, traspàs i valoració de pimes. També té un Màster en Gestió i Administració d'Empreses de The Power MBA, un Màster en Marketing Digital i eCommerce de la Universitat Ramon Llull – La Salle i un Màster en Estudis Internacionals de la Universitat de Barcelona.