1 de 10
Ciència i Tecnologia

Dos instituts de Terrassa, seleccionats per participar als Premis Retotech

L'Institut de Terrassa i l'Institut Jaume Cabré participaran en el certamen, en el qual s'ha de presentar un projecte tecnològic innovador

per La Torre del Palau, Terrassa | 16 de desembre de 2020 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut de Terrassa i l'Institut Jaume Cabré -juntament amb 28 centres més- han estat escollits per participar als premis Retotech. Aquest certamen, impulsat per la Fundació Endesa i el Departament d'Educació, té com a objectiu fomentar les vocacions en els àmbits científics i tecnològics entre els més joves. Es tracta que cada centre presenti un projecte tecnològic innovador encaminat a resoldre necessitats reals de l'entorn escolar o social.

El programa, que arriba enguany per primer cop a Catalunya, facilita als centres participants un kit de robòtica, una impressora 3D i la formació necessària als alumnes per realitzar el projecte. Hauran d'entregar un projecte final on es combinin elements impresos en 3D amb robòtica i una aplicació mòbil ad hoc. A més, els professors rebran formació online -reconeguda en el Pla de Formació del Professorat del Departament d'Educació- i seguiment continuat. Es tracta d'un premi que fomenta l'emprenedoria tecnològica. 


La col·laboració del Departament d'Educació amb Endesa en el projecte RetoTech s'emmarca en el desplegament d'actuacions del Pla interdepartamental STEMcat. El projecte es va iniciar l'any 2015, i des de llavors hi han participat 28.941 alumnes i 1932 professors.
Participació