L'Ajuntament de Terrassa inicia la plantació de 2.500 arbres en vuit zones de la ciutat

Els terrenys on s'actuarà estan qualificats de futurs parcs i equipaments, tots ells sense un ús definit en l'actualitat

Els arbres tenen una separació de quatre metres i incorporen un tub protector.
Els arbres tenen una separació de quatre metres i incorporen un tub protector. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
15 de desembre del 2020
L'Ajuntament de Terrassa ha començat aquest desembre la plantació de 2.500 arbres en diferents punts de la ciutat, acció que es prolongarà durant tot el mes. Les zones incloses en aquest pla són vuit terrenys qualificats de futurs parcs i equipaments, tots ells sense un ús definit en l'actualitat.

Els espais on s'efectuarà la plantació són els següents: Camp del Roure al carrer de Joaquim Vayreda, intersecció entre el carrer de Pablo Iglesias i la ronda de Ponent, el carrer d'Icària, a tocar de l'institut Les Aimerigues, la intersecció entre els carrers de la Tramuntana i el carrer de Gregal, la intersecció entre el carrer de Caterina Albert i el passeig de Lola Anglada, les interseccions del carrer d'Ibáñez d'Aldecoa amb els carrers de Tàrrega i d'Olot i el polígon industrial de Can Petit.

En tots aquests casos, es plantaran espècies forestals autòctones amb una mida de fins a 40 centímetres en el moment de la seva plantació. Es calcula que poden arribar a reeixir la meitat dels arbres, ja que no es regaran i serà l'evolució del temps la que permetrà o no el seu arrelament. És per aquest motiu que els arbres es planten en un arc de 4 x 4 metres comptant amb aquestes possibles baixes.

Cadascun dels arbres plantats incorporarà un protector contra agressions per part d'animals i té el terra del voltant protegit amb una manta orgànica per evitar la crescuda d'altra vegetació.

Segons explica el regidor Manteniment urbà, Parcs i Jardins, Raúl Ibáñez, "amb aquesta iniciativa el Govern municipal dóna compliment a un dels compromisos del programa de govern, que contemplava la necessita guanyar espai per a la naturalesa i el verd dins la ciutat amb la plantació de nous arbres".