«Un plat més a taula»; la iniciativa solidària de Terrassa que enguany no podrà tenir segona edició

L'Ajuntament va impulsar el projecte perquè famílies de Terrassa acollissin persones de la tercera edat que no tenien amb qui celebrar les festes de Nadal

1200_16080429821200_1602949313dinar_nadal
1200_16080429821200_1602949313dinar_nadal | Arxiu
15 de desembre del 2020
Actualitzat el 16 de desembre a les 9:42h
"Un plat més a taula" va sorgir el Nadal passat per combatre la sol·litud no volguda de la gent gran durant unes dates tan especials. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració de la Creu Roja, pretenia oferir a famílies la possibilitat d'acollir persones de la tercera edat que no tenien amb qui celebrar les celebracions més assenyalades de les festes.

A causa de la situació sanitària, tot i la voluntat manifestada pel Consistori al gener passat, la iniciativa no podrà celebrar la que seria la seva segona edició. Fonts municipals han confirmat a aquest mitjà que el fet de trencar bombolles familiars "és inviable i impensable", pel que, almenys fins l'any que ve, no es podran concertar trobades.

En la seva primera edició, fins a 20 famílies de la ciutat es van oferir per acollir gent gran als àpats. Finalment es van concretar dues invitacions, de les quals LaTorre en va documentar una: la d'en Ramon, un poeta jubilat de 80 anys que va ser rebut per la Laura, el seu marit i els seus fills de deu i tres anys.
 

En Ramon amb els fills de la família que el va acollir el dia de Reis d'aquest any. Foto: Cedida



Voluntat d'expandir un projecte pioner
 
La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Terrassa, assegurava aleshores que la iniciativa es va impulsar "des del cor, amb una gran dosi d'humanitat i una profunda voluntat d'ajudar a la població envellida de la ciutat".

Després de la primera edició, Polo va refermar el compromís del Consistori per "instaurar i consolidar" el projecte, pioner a l'Estat amb la intenció que "no quedés com una anècdota nadalenca". De cara a aquest Nadal, s'esperava la participació de més gent, ja que, segons la regidoria, durant el 2020 s'aconseguiria "més divulgació, més eines i més col·laboració"; però la pandèmia ha trencat totes les expectatives.