Denuncien la detenció de quatre joves migrants que ocupaven una fàbrica abandonada a Terrassa

La policia espanyola els hauria arrestat per la seva situació irregular, segons Terrassa Sense Murs

Redacció
11 de desembre del 2020
Actualitzat el 16 de desembre a les 18:52h

Agents de la policia espanyola han detingut aquest divendres al matí quatre joves migrants que ocupaven una fàbrica abandonada a Sant Pere Nord, a Terrassa. L'entitat Terrassa Sense Murs ha denunciat els fets, ha criticat l'actuació de les forces de seguretat i ha assegurat que els arrestos s'han dut a terme "per la situació irregular" d'aquestes persones.

Els policies acompanyaven una comitiva d'Urbanisme de l'Ajuntament de Terrassa que s'hauria acostat fins als joves per informar-los del mal estat de la nau que ocupen i instar-los a marxar-ne en un termini de set dies per perill d'esfondrament. A més, abans de ser arrestats els haurien traslladat la voluntat de cedir-los un habitatge social. Segons Terrassa Sense Murs, altres joves presents al lloc han pogut ser avisats i han fugit. Els arrestats haurien sigut posats en llibertat esglaonadament poc després de l'incident.

Queixes a xarxes socials i reacció del regidor de Serveis Socials

El quart tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Noel Duque, s'ha sumat a les crítiques per l'acció i ha mostrat la seva disconformitat amb l'actuació policial. Davant les queixes d'altres entitats com la PAH, que l'assenyalaven com a responsable, ha recordat que l'Ajuntament no té competències sobre la policia espanyola i ha assegurat que "seguiran els seus projectes amb ells", assegurant que "estan molt implicats i amb solucions".