castellbisbal

Castellbisbal exigeix a l'AMB que retiri el padró del tribut metropolità del 2020

L'Àrea Metropolitana va aplicar increments de fins al 14% en 3.000 rebuts al municipi

per La Torre del Palau, Castellbisbal | 9 de desembre de 2020 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha presentat un requeriment a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè retiri el padró de tribut metropolità del 2020, després que dilluns passat l'ens reconegués que s'havien produït errors de càlcul en aquest tribut, aplicant increments indeguts - de fins el 14%, quan el Consell Metropolità havia aprovat que serien del 5% com a màxim - en més de 3.000 rebuts.

L'AMB es va comprometre a retornar els diners a les persones afectades, però l'Ajuntament ha exigit que s'anul·li el padró actual i que se n'aprovi un de nou que s'ajusti a l'ordenança fiscal del tribut metropolità. La presentació d'aquest requeriment és el pas previ per a la presentació d'un recurs contenciós-administratiu.


Playà també exigeix a l'AMB que les devolucions a les persones afectades es facin de la manera més "simplificada, eficient i ràpida possible", i que s'informi a tot el veïnat que l'errada ha estat comesa per l'Àrea Metropolitana.
 

Finalment, el consistori exigeix que s’obri el corresponent expedient informatiu per determinar els errors que s’hagin pogut produir, per identificar-ne les causes i per valorar les possibles responsabilitats.

 

Participació