Vandalisme a Matadepera: provoquen destrosses a l'històric carro de Can Torres

La família apunta a grups de joves, que s'hi reuneixen per incomplir el toc de queda allunyats del nucli urbà

Els vandals han arrencat fustes, raids de les rodes, han mogut el carro i l'han arribat a omplir de deixalles.
Els vandals han arrencat fustes, raids de les rodes, han mogut el carro i l'han arribat a omplir de deixalles. | Família Torres
Redacció
07 de desembre del 2020

Els masovers de Can Torres han denunciat que durant les últimes setmanes, el carro de més de 30 anys d’antiguitat que tenen exposat a l’era, ha sofert bretolades. Ha estat en dues ocasions: el cap de setmana del 13 i el 14 de novembre i el següent.

Segons la família, grups de joves del municipi s'apropen a la masia per a fer-hi botellot i de retruc, dur a terme actes de vandalisme i destrosses. La primera vegada van trencar quatre raid de les rodes, van malmetre un dels frens, van arrencar fustes, van danyar les baranes laterals i un dels braços amb què se subjecta el carro. La segona vegada van moure el carro i el van omplir de llaunes i ampolles de vidre.

 

Estat actual del carro, visiblement malmès. Foto: Família Torres



Els propietaris han denunciat els fets a la Policia Local i han instal·lat una càmera de videovigilància, tot i que encara no han enxampat als responsables. “Tot això comporta un desgast econòmic, una angoixa, un cansament i una desesperació horribles, ja que no sabem com fer-ho per evitar que aquests brètols segueixin trobant-li gust a pujar a l'era i destrossar una peça d'antiquari", afirmen els propietaris.