Denúncia

Vandalisme a Matadepera: provoquen destrosses a l'històric carro de Can Torres

La família apunta a grups de joves, que s'hi reuneixen per incomplir el toc de queda allunyats del nucli urbà

per La torre del Palau , 7 de desembre de 2020 a les 15:00 |
Els vandals han arrencat fustes, raids de les rodes, han mogut el carro i l'han arribat a omplir de deixalles. | Família Torres

Els masovers de Can Torres han denunciat que durant les últimes setmanes, el carro de més de 30 anys d’antiguitat que tenen exposat a l’era, ha sofert bretolades. Ha estat en dues ocasions: el cap de setmana del 13 i el 14 de novembre i el següent.

Segons la família, grups de joves del municipi s'apropen a la masia per a fer-hi botellot i de retruc, dur a terme actes de vandalisme i destrosses. La primera vegada van trencar quatre raid de les rodes, van malmetre un dels frens, van arrencar fustes, van danyar les baranes laterals i un dels braços amb què se subjecta el carro. La segona vegada van moure el carro i el van omplir de llaunes i ampolles de vidre. 

Estat actual del carro, visiblement malmès. Foto: Família TorresEls propietaris han denunciat els fets a la Policia Local i han instal·lat una càmera de videovigilància, tot i que encara no han enxampat als responsables. “Tot això comporta un desgast econòmic, una angoixa, un cansament i una desesperació horribles, ja que no sabem com fer-ho per evitar que aquests brètols segueixin trobant-li gust a pujar a l'era i destrossar una peça d'antiquari", afirmen els propietaris.

 

Participació