Política

Les capitals del Vallès s'adhereixen al front comú per reclamar més finançament en polítiques d'acollida

Nou ciutats més d'arreu de l'estat demanen que es recuperi el Fons d'Acollida i Integració que va desaparèixer el 2011

per La torre del Palau , Terrassa, 6 de desembre de 2020 a les 20:00 |
Els ajuntaments de Sabadell i Terrassa ha demanat, juntament amb vuit ciutats més de l'Estat, la recuperació del Fons d'Acollida i Integració als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). Aquesta partida, que ja va estar vigent entre el 2005 i 2011, permetria dotar de més diners les polítiques d'acollida i integració dels municipis.

Les ciutats que conformen el front comú, a més de les dues capitals vallesanes, hi ha Barcelona, València, Cadis, Lleida, Màlaga, Sevilla, El Prat de Llobregat i Sant Boi. Han enviat una carta a la Secretaria d'Estat d'Immigració per recordar el paper primordial i complex de les administracions locals en l'àmbit de l'atenció a persones migrades, refugiades i sol·licitants d'asil.


La missiva ha reivindicat un augment del finançament perquè són aquestes les localitats les que han invertit diners i recursos en les persones migrants i reg¡fugiades. A més, la situació provocada per la Covid-19 no ha ajudat.

La regidora de Ciutadania i Convivència de l'Ajuntament egarenc, Ona Martínez, ha explicat que "el nostre compromís és continuar treballant perquè Terrassa sigui una ciutat d'acollida i acollidora, per això reclamem el nostre paper actiu, però també poder tenir accés als recursos necessaris per aconseguir-ho". 

 

 

Participació