«Tenim noves veïnes»: segueixen les queixes al barri de Sant Pere per la forta presència de rates

Des de l'Associació de Veïns asseguren que els rosegadors provenen dels jardinets situats al centre del passeig del Vint-i-dos de Juliol i recorden que el problema també es dona en altres zones de Terrassa

1200_1607007229WhatsApp_Image_2020-12-03_at_14.26.55
1200_1607007229WhatsApp_Image_2020-12-03_at_14.26.55 | AV Sant Pere
03 de desembre del 2020
Les rates han pres el barri de Sant Pere de Terrassa. Setmanes enrere, LaTorre es feia ressò de la gran presència de rosegadors als voltants del Casal Cívic del barri, situat entre a mig camí entre la plaça de la Bicicleta i l'Estació del Nord. El problema continua avui en dia i els veïns de la zona se segueixen queixant i demanant solucions per a erradicar-lo.

Aquesta setmana, els veïns van penjar un cartell a l'edifici on es pot llegir "Tenim noves veïnes", fent referència a les rates. El portaveu de l'Associació de Veïns, Jordi Mercé, insisteix a aquest mitjà que es tracta d'un problema "molt greu de salut pública". A més, explica que "els veïns fa setmanes que es queixen" de la gran presència d'aquests animals en altres punts del barri, com els voltants de l'Estació del Nord.

Fins i tot, per xarxes socials corre un vídeo on es veu una gran quantitat d'excrements al rebost del complex, on es reuneix l'entitat. En aquest sentit, admet que l'alcalde, Jordi Ballart, es va posar en contacte amb ells quan van fer una primera queixa."El vam convidar, però encara estem esperant-lo". Assegura que "ha de venir i veure-ho amb els seus propis ulls", ja que es tracta d'una "irresponsabilitat preocupant", considera.

Fins ara han enviat dues instàncies a l'Ajuntament, sense èxit: els tècnics van inspeccionar la zona, però no van trobar caus. Des de l'Associació de Veïns tenen clar d'on provenen. Mercé diu que "els caus es troben als jardinets situats entre carrils, al centre del passeig del Vint-i-dos de Juliol" i recorda que "hi ha parcs infantils" a la zona. Setmanes després de la primera queixa, els veïns demanen una actuació.