Terrassa Sense Murs considera «provada» la innocència de Mireia Comas

La fotoperiodista s'enfrontava aquest dimecres a un judici per una presumpta agressió a una agent de Mossos durant un desnonament

La fotoperiodista estava acusada d'atemptat contra l'autoritat per una presumpta agressió a una agent de Mossos.
La fotoperiodista estava acusada d'atemptat contra l'autoritat per una presumpta agressió a una agent de Mossos. | Adrià Costa
Redacció
03 de desembre del 2020
Actualitzat el 29 de desembre a les 18:52h
Els Jutjats de Terrassa van acollir aquest dimecres els judicis de la fotoperiodista Mireia Comas i d'una altra persona, ambdues detingudes en un desnonament a Terrassa el 13 d'octubre. A la primera, Fiscalia li demanava un any de presó i una multa de 170 euros acusada d'atemptat contra l'autoritat per una presumpta agressió a una agent de Mossos. A la segona, li demanava mig any de presó i una multa de 5.429 euros per usurpació, danys a l'immoble i resistència a l'autoritat.

Ara, Terrassa Sense Murs, entitat de la qual formen part les dues acusades, considera "provada", en un comunicat, la innocència de totes dues. En el cas de Comas, expliquen que "Ha quedat demostrat que la Mireia no va agredir a cap agent de l'autoritat i que les
lesions que suposadament presentava la mossa d'esquadra serien fruit de la força
exercida en la mateixa detenció".


En el cas de l'altra acusada, que respon a la inicial "D", també creuen que "ha quedat provat que ocupava el pis creient que ho feia legítimament". En aquest sentit, expliquen que "ja que havia pagat 700€ a una persona que suposadament li llogava i li va facilitar les claus de l'immoble". D'altra banda, tampoc ha quedat acredit que oferís resistència ni causes dany al pany de l'immoble, asseguren en l'escrit.

En la mateixa direcció, afirmen que els agents "van mostrar diverses contradiccions en el judici" a les preguntes de la defensa i de la fiscalia. En declaracions a LaTorre, l'advocat de Mireia Comas explicava que aquesta seria una de les claus de la sessió, i seria on incidirien. La sentència del jutge es coneixerà el 18 de desembre.

Bones sensacions de la defensa de Comas a la sortida del judici

En una sessió que començava a tres quarts d'onze del matí i s'allargava fins a un quart de quatre de la tarda, la defensa de Comas comptava amb un testimoni, mentre que per part de l'acusació declaraven quatre Mossos. Un cop acabat el judici, el seu advocat explicava en declaracions a aquest mitjà que "les sensacions són bones, però hem de ser prudents". En aquest sentit assegurava que els judicis "són com els exàmens, pots sortir content i emportar-te sorpreses".

Segons Perez, el perit forense va obrir la porta a què les lesions presentades per l'agent que deia ser agredida per Comas "poden ser compatibles amb la detenció i no tant amb els cops que deia haver rebut". A la primera compareixença davant del jutge, la presumpta víctima va declarar que l'agressió de la fotoperiodista li havia causat una baixa quatre dies. Comas i el seu advocat, Marc Pérez, asseguraven no tenir constància del document que ho acrediti, neguen els fets i parlen de "contradiccions entre l'atestat i la declaració".

A més, Pérez es mostrava satisfet perquè "un testimoni ha ratificat la versió de la Mireia, reconeixent el contacte físic ínfim fruit de la tensió però en cap cas una agressió". El paper del fiscal, deia, va ser "molt correcte i s'ha dedicat a dubtar de tothom en comptes d'entestar-se a acusar". La sentència es coneixerà el 18 de novembre.