El jutge dóna 48 hores a l'Ajuntament de Terrassa per retirar la pancarta dels presos de la zona de despatxos

Ciutadans es va querellar contra el govern municipal acusant-lo "mantenir simbologia partidista" a la façana del Consistori

La pancarta se situa als baixos del Consistori, a la façana del Raval de Montserrat.
La pancarta se situa als baixos del Consistori, a la façana del Raval de Montserrat. | Cs Terassa
Redacció
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:46h
El Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Barcelona ha donat un termini de 48 hores al govern municipal perque retiri la pancarta de suport als presos polítics que llueix a la façana del Consistori. En concret, es tracta d'un cartell on s'hi llegeix "Llibertat Presos Polítics" i es troba penjada a la finestra d'un despatz del grup municipal d'Esquerra Republicana, soci de govern de Tot per Terrassa.

A mitjans de setembre, el grup municipal de Ciutadans va presentar una denúncia contra l'Ajuntament per "mantenir simbologia partidista en un edifici municipal". Després de coneixer-se la decisió del jutge, el portaveu del grup taronja, Javier González, ha demanat a l'alcalde, Jordi Ballart que "cumpleixi la llei, avantposi els interessos de tots els terrassencs i sigui ferm amb ERC".

Al document, a la que ha tingut accés LaTorre, el jutge sentencia que "les institucions públiques, a diferència dels ciutadans, no compten amb el dret fonamental del dret d'expressió". A més, insta el govern municipal a "retirar elements partidistes i vetllar perquè no tornin a ser instal·lats". A principis de novembre, el magistrat va donar 10 dies per presentar al·legacions a la querella de Ciutadans, basada en un informe independent realitzat pel secretari de l'Ajuntament, segons la formació taronja.

Al Ple de setembre de 2019, poc després que el TSJC ordenés a Quim Torra retirar la pancarta de "Llibertat Presos Polítics" del Palau de la Generalitat, la formació taronja ja va amenaçar en prendre accions legals contra l'Ajuntament de Terrassa per aquest motiu. Aleshores, la regidora Isabel Martínez va preguntar a l'alcalde, Jordi Ballart, "si es volia veure en la mateixa tessitura" que el president de la Generalitat.