GUIA Tot el que necessites saber sobre el nou cribratge massiu de Terrassa

Salut farà proves PCR a les persones de més de 16 anys de Ca n'Anglada aquest dimecres, dijous i divendres al Centre Cívic Montserrat Roig

Equips sanitaris fent PCR
Equips sanitaris fent PCR | Salut
Redacció
02 de desembre del 2020
Actualitzat el 09 de desembre a les 16:24h
Aquesta setmana es farà un nou cribratge massiu contra la Covid-19 al Centre Cívic Montserrat Roig del barri de Ca n'Anglada de Terrassa. En una estratègia conjunta entre el Departament de Salut, l'Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Banc de Sang i de Teixits i Creu Roja de Terrassa, es vol lluitar contra el coronavirus fent una intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa l'expansió del virus. 

Després de l'experiència de Can Parellada, ara és el barri de l'est de la ciutat el que està cridat a fer-se les proves per detectar els casos asimptomàtics entre la població. Però qui pot anar-hi, quina documentació cal portar, on i quan es faran? T'ho expliquem en aquesta guia: 

On? En el Centre Cívic Montserrat Roig, al barri de Ca n'Anglada de Terrassa (avinguda de Barcelona, 180)

Quan? De dimecres 2 de desembre a divendres 4 de desembre. Els matins de 8.30 a 14 h i a les tardes de 15 a 20.30 h.

Qui? Persones de més de 16 anys del barri de Ca n'Anglada de Terrassa. Des del CAP s'enviarà un SMS a les persones candidates a fer-se la prova amb una proposta de data concreta, per tal d'intentar agilitzar el procés. Les persones que no rebin el missatge poden fer-se la prova igualment, adreçant-se a l'equipament amb la targeta sanitària.

Per què? Per frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. 

Què s'ha de dur? La prova és gratuïta. S'haurà de facilitar nom, cognoms, adreça, telèfon de contacte i presentar la targeta sanitària si se'n disposa.

Com puc conèixer els resultats? S'enviaran per SMS i es podran consultar a l'app La Meva Salut. Els casos positius seran contactats per l'equip d'atenció primària, que farà el seguiment oportú. 

L'operatiu, així com el seu objectiu, és similar al del cribratge intensiu que té lloc al poliesportiu de Can Parellada, que ha començat aquest dilluns i es durà a terme fins el dimarts al vespre. Consulta tota la informació sobre aquesta acció.