El PSC critica que Terrassa no celebri l'aniversari de la Constitució: «És una nova concessió de Ballart a ERC»

Per segon any consecutiu, el govern de municipal no contempla organitzar actes oficials el 6 de desembre

Els socialistes demanen al govern municipal que "reconsideri la seva decisió".
Els socialistes demanen al govern municipal que "reconsideri la seva decisió". | Anna Mira
Redacció
30 de novembre del 2020
Terrassa no acollirà actes oficials per commemorar l'aniversari de la Constitució Espanyola, que aquest 6 de desembre fa 42 anys. L'última vegada que el govern municipal va celebrar aquesta data va ser el 2018, abans que el govern de coalició de Tot per Terrassa i Esquerra Republicana assolís el poder a les municipals del maig del 2019. Així doncs, l'any passat, tampoc es van organitzar actes en aquesta data.

L'anunci de la no-celebració del 6 de desembre el va fer la regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, en el transcurs del ple municipal ordinari del mes de novembre, i com a resposta a la pregunta formulada al socialista Javi García.

En aquest sentit, el grup municipal del PSC ha lamentat la decisió tot recordant que el ple va aprovar la commemoració, amb un acte oficial, del Dia de la Constitució. Per això, consideren que el govern "hauria d'organitzar un acte institucional per no oblidar els orígens de la democràcia i per promoure el debat ciutadà entorn d'aquesta", segons diuen en un comunicat.

El mateix Garcia assegura que el seu partit "no entén quin criteri ha seguit el govern per prendre aquesta decisió i la situen com a "una nova concessió de Ballart a ERC. En aquesta direcció, creu que la Constitució "és la principal eina de configuració d'un Estat social i democràtic de dret com l'Estat Espanyol. Per això, insten l'alcalde a "reconsiderar la decisió i adaptar un acte a les mesures sanitàries de la Covid-19.