Polítuca

Vacarisses aprova els pressupostos pel 2021 amb un increment de 163.000 euros

S'han tirat endavant amb el suport del PSC, l'abstenció de Cs i VxV i els vots en contra de UIPV i MV

per La torre del Palau , Vacarisses, 30 de novembre de 2020 a les 18:30 |
Ajuntament de Vacarisses. | Anna Mira
Vacarisses ha aprovat els pressupostos pel 2021 en el ple telemàtic celebrat aquest dijous, el penúltim ple ordinari de l'any. Respecte l'any passat, hi ha un increment de 163.000 euros, per tant els pressupostos d'enguany són de 9.525.000 euros. La despesa ordinària disminueix en no comptabilitzar alguns ingressos d'equipaments per si s'han de suspendre activitats. A més, es reserven 150.000 euros en un fons de contingència per poder-ne disposar si s'escau, tenint en compte la situació de la Covid-19.

Les dues partides amb un major increment són Seguretat Ciutadana, en un 25%, i Medi Ambient, en un 7%. En el primer cas, es vol construir una comissaria de Policia Local al polígon industrial de Can Torrella. Segons diu l'alcalde, Antoni Masana, "serà un espai central per donar cobertura més ràpidament als nuclis habitats".


A més, es volen destinar 15.000 euros a instal·lar càmeres de vigilància a totes les entrades i sortides del poble. Pel que fa a Medi Ambient, es vol elaborar un estudi continuat de quatre anys sobre les partícules de pudors que emet l'abocador de Coll Cardús.

D’altra banda, un 31% de les inversions (185.000 euros) serà per millorar l’espai públic, destacant l’asfaltat de vies de diferents urbanitzacions. En la seva intervenció, l’alcalde també va remarcar els 60.000 euros per als pressupostos participatius, un procés en què la ciutadania decidirà on invertir aquests diners. Aquest ja es troba en la segona fase, en què s’està valorant si les 35 propostes rebudes compleixen tots els requisits tècnis i, per tant,

poden sotmetre’s a votació.

Els pressupostos s'han tirat endavant amb el suport del PSC i segons diu la seva regidora, Concepción Miranda, "és important que s'aprovin els pressupostos pel bé del poble". Veïns Per Vacarisses (VxV) i Ciutadans s'han abstingut i UIPV i Movem Vacarisses han votat en contra d'uns pressupostos que titllen de "insuficientment explicats i amb poc temps d'antelació" I afegeixen que "alguns impostos s'haurien d'haver baixat puntualment". L'alcalde va rebatre que s'havien passat els pressupostos a tots els grups polítics 15 dies abans del ple i que això de que s'havien hagut de baixar pressupostos és "molt demagog".

 

 

Participació