Convoquen una concentració de suport a Mireia Comas el dia del seu judici

La fotoperiodista i una altra persona detinguda durant un desnonament s'enfronten a penes de presó i multes econòmiques

La fotoperiodista està acusa d'atemptat contra l'autoritat per uns fets que ella nega rotundament.
La fotoperiodista està acusa d'atemptat contra l'autoritat per uns fets que ella nega rotundament. | Mireia Comas
Redacció
30 de novembre del 2020
La fotoperiodista Mireia Comas i una altra persona, "D", van ser detingudes el passat 13 d'octubre en el sí d'un desnonament al barri de Can Palet de Terrassa. El dimecres 2 de desembre, a tres quarts de dotze, se celebra el judici als Jutjats de Terrassa, però no estaran soles.



L'entitat Terrassa Sense Murs, de la que les dues acusades formen part, ha convocat una concentració a dos quarts d'onze per acompanyar-les i demanar la seva absolució, així com l'arxivament de la causa. En aquest sentit, asseguren que aquell dia es jutja "el dret a la informació, a un habitatge digne, a la vida i a la igualtat".

Detingudes en un desnomament

La fiscalia acusa la primera d'atemptat contra l'autoritat i li demana una pena d'un any de presó i una multa de 170 euros; per a la segona, víctima del desnonament, demana mig any de presó i una multa de 5.429 euros per un presumpte delicte d'usurpació, danys a l'immoble i resistència a l'autoritat.


Comas anava acreditada com a professional. Va ser detinguda després d'un frec a frec amb una agent dels Mossos després de sortir de l'immoble, en què denuncia que va tenir un lloc un tracte intimidatori i de menyspreu. En el cas d'aquesta última, Terrassa Sense Murs sosté que es tracta d'una persona que no parla ni entén català ni castellà, presenta una "extrema vulnerabilitat econòmica" i compta amb un nadó a càrrec seu.