Compromís de l'Ajuntament de Terrassa per implantar un sistema de tarifa plana als impostos municipals

Els cinc grups del ple municipals han votat a favor de la proposta de Junts per Terrassa

L'acord s'ha assolit al ple telemàtic d'aquest divendres.
L'acord s'ha assolit al ple telemàtic d'aquest divendres. | Ajuntament de Terrassa
27 de novembre del 2020
S'apropen canvis en el sistema de pagament d'impostos a Terrassa. El ple municipal del mes de novembre ha aprovat per unanimitat una proposta de Junts per Terrassa per implementar un sistema de tarifa plana en el pagament de tributs municipals. Un cop aprovats els tributs del 2021, aquest mètode entraria en vigor l'exercici 2022.

Ara, el Consistori ha d'estudiar com aplicar-lo: la tarifa plana fraccionaria el sumatori dels tributs en 11 fraccions repartides en quantitats iguals, i al dotzè mes seria una liquidació per ajustar bonificacions o descomptes, o un pagament extra en cas d'augmentar el consum. Es tracta d'un sistema que ja s'aplica en una desena de municipis catalans com Girona, Olot, Calafell, Granollers, Arbúcies, Roda de Berà, Lleida o Manresa. 

Segons ha explicat Meritxell Lluís, de JxT, aquesta mesura ajudaria al contribuent a "planificar-se econòmiament l'any o el mes" i a la vegada permetria a l'Ajuntament repartir "millor" el calendari d'ingressos de tresoreria . Tot això, tenint en compte l'escenari de "grans incerteses econòmiques i socials qualsevol mesura en la gestió tributària per ajudar als veïns serà ben rebuda".

Javier González, de Ciutadans, ha aplaudit l'acord, però ha instat l'Ajuntament a no eliminar les bonificacions per les persones que vulguin pagar al comptat. Isaac Albert, en nom del govern, ha intervingut per especificar que "s'idearà un nou aplicatiu per posar en marxa el sistema "només per les persones que així ho desitgin".