Aposta ferma del ple municipal de Terrassa pel lloguer social i el dret a un sostre a la ciutat

S'han aprovat per unanimitat el reglament del Consell Municipal d'Habitatge de Terrassa i la pròrroga del conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

27 de novembre del 2020
El ple municipal de Terrassa ha mostrat unanimitat aquest divendres en dos punts sobre el dret a la vivenda i a l'habitatge social. Per una banda, s'ha aprovat el reglament del Consell Municipal d'Habitatge de Terrassa.

Al gener es va aprovar la creació de l'òrgan, el qual la regidora d'Habitatge, Lluïsa Melgares, ha catalogat d'"instrument important per facilitar la feina als agents que treballen en la matèria". En aquest sentit, ha apuntat que es vol "centrar la política d'habitatge com a servei general amb el problema d'accés a l'habitatge com a base". A més, ha assegurat que constitueix un instrument per ampliar "l'oferta d'habitatge social"

D'altra banda, s'ha aprovat la pròrroga anual de la col·laboració entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa. Aquest acord assegura pel 2021 l'activitat de l'Oficina d'habitatge i al Programa de mediació pel lloguer social. Segons ha apuntat Melgares, es tracta d'un tràmit anual que suposa "el pal de paller de l'habitatge a Terrassa". En aquest sentit, ha explicat que és un acord "necessari per al dret a un sostre dels terrassencs".