La policia espanyola denunciarà les dues identificades acusades de llençar pintura a la comissaria de Terrassa

Els Mossos han obert una investigació i el Comitè de Vaga Feminista ha criticat una actuació policial que asseguren, "pretén crear por"

Moments de la protesta, amb encesa de bengales i llançament de pintura liles.
Moments de la protesta, amb encesa de bengales i llançament de pintura liles. | Arran Terrassa
26 de novembre del 2020
Actualitzat el 27 de novembre a les 11:25h
Centenars de dones van recórrer aquest dimarts els carrers del Centre de Terrassa en la vigília del Dia Internacional per l'erradicació de la violència envers les dones. Vestides amb roba negra i amb desenes de torxes, participaven en la marxa de torxes feminista, convocada per cinquè any per clamar contra la violència masclista.

L'acció va transcórrer sense incidents, fins que algunes de les manifestants es van apropar a la comissaria de la policia espanyola del carrer Baldrich. Allà, custodiades per agents de la Policia Municipal, van llençar boles de pintura lila contra la façana tot cridant que "no les cuida la policia, sino que ho fan les amigues". 

Dues identificades

Segons ha pogut saber LaTorre, es van identificar dues manifestants pel llançament de pintura, una per part dels Mossos i l'altre per agents de la policia espanyola. Fonts de la policia catalana expliquen a aquest mitjà que s'ha aixecat una acta administrativa contra aquestes persones per deslluïment de béns immobles i confirmen que la investigació segueix oberta. La mateixa font explica que "s'han de posar d'acord en qui obre diligències", però deixa clar que "és la seva comissaria". 

Arran, Comitè de Vaga Feminista i Rudes Rebels han difós un comunicat per xarxes socials on asseguren que "volen fer por i que retrocedeixin, però no ho aconseguiran". Al text, a més, asseguren que la policia "persegueix i criminalitza" el moviment feminista. Llegeix aquí el manifest de condemna.

Paral·lelament, un grup de noies que havia participat a la marxa i que en acabar, va marxar del lloc per anar a prendre algo, va ser sorprès per agents de paisà i dues d'elles van ser identificades. Una d'elles ho explica en un fil a Twitter. 
 
 

Estat amb què va quedar la comissaria del carrer Baldrich. Foto: Arran Terrassa
 

L'organització les exculpa

Fonts del Comitè de Vaga Feminista consultades per LaTorre denuncien que les persones identificades "van participar a la marxa i eren presents a l'acció de la comissaria però en cap cas són responsables dels fets que se'ls atribueix". En aquest sentit, asseguren que " van ser seguides i abordades una hora després de desconvocar l'acció", moment en què van ser identintificades com a responsables de l'acció "arbitràriament" perquè formaven part d'un grup que encara es trobaven al carrer, afegeixen.

D'altra banda, sindicats policials i espanyolistes han criticat el que consideren un "atac violent" a la comissaria i han mostrat "tot el seu suport" als agents, tot mostrant imatges de les instal·lacions i fins i tot dels efectius policials tacats de color lila.