Una escola de Terrassa instal·la purificadors per renovar l'aire a les classes

En context de pandèmia, aquest sistema permet netejar i renovar l'ambient sense necessitat d'obrir les finestres

Redacció
25 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:03h
El Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa ha instal·lat el sistema per iniciativa de l'AMPA.
El Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa ha instal·lat el sistema per iniciativa de l'AMPA. | Sagrat Cor Terrassa
El Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa ha incorporat purificadors a les classes per assegurar un aire net i renovat de manera continuada sense necessitat d'obrir les finestres. Es tracta d'un aparell molt popular a centres mèdics i farmàcies, que filtra les partícules en suspensió. En context de pandèmia, s'ha convertit en un mètode eficaç en aules, on hi ha una concentració alta de persones en un espai reduït.

Segons la presidenta de l'AMPA del centre, Raquel Jaén, "la qualitat de l'aire que respiren alumnes i treballadors s'ha convertit en una preocupació addicional". En aquest cas, ha estat l la mateixa associació de pares i mares qui ha impulsat la iniciativa, convertint-se en la primera escola de la ciutat en incloure aquest sistema a les seves instal·lacions-

L'escola ha instal·lat uns purificadors d'aire amb una eficàcia d'eliminació de partícules del 99,9%, segons l'institut de proves Airmid. Aquesta eina és capaç de purificar l'aire d'un espai de 20 metres quadrats en tan sols setze minuts en la seva versió més bàsica o en sis minuts en la versió més potent.