L'Ecofòrum 2020 se celebrarà online i estarà dedicat a la transició energètica

L'Ajuntament de Terrassa posarà especial èmfasi en les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum

Redacció
26 de novembre del 2020
La 12ª edició de l'Ecofòrum se celebra enguany adaptada a les circumstàncies actuals. L'Ajuntament de Terrassa organitza dues sessions web per informar sobre l'autoconsum d'electricitat amb plaques fotovoltaiques, tema central de l'edició del 2020. L'objectiu és informar a professionals, empreses, entitats i ciutadania dels avantatges del procés que cal seguir per instal·lar aquests panells i les bonificaciones que ofereixen l'Ajuntament.

Les sessions es faran el 2 i 3 de desembre. La primera, que s'impartirà de 9 a 10.30 h, té com a títol L'autoconsum de fotovoltaica a l'empresa, avantatges i bonificacions municipals. 
Aquesta reunió està dirigida especialment a persones que treballen en el sector de la instal·lació de plaques, la construcció i promoció immobiliària etc.

La segona sessió porta per títol L'autoconsum de fotovoltaica a l'habitatge, avantatges i bonificacions municipals. El paper de les entitats cíviques. Aquesta xerrada, que tindrà lloc de 18 a 19.30 h, va dirigida a la ciutadania en general. Les xerrades están obertes a tothom i cal inscriure's en aquest enllaç

L'Ecofòrum'20 s'ha organitzat amb la col·laboració de la Cecot. Es tracta d'un conveni per treballar decididament per les energies renovables, amb una línia de col·laboració publico-privada. El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia de l'Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero, deixa clar que "la transició ja està en marxa i si ens quedem quiets continuarem com a consumidors captius dels grans oligopolis energètics, amb el mateix model injust i insostenible". Un dels objectius del programa del govern 2019-2023 és impulsar aquesta transició cap a un model més sostenible, fent una clara aposta per les energies renovables, en el marc de la Revolució Verda.