Impulsen una recollida de firmes per demanar l'absolució de la fotoperiodista terrassenca Mireia Comas

La terrassenca, que sosté la seva innocència, serà jutjada el 2 de desembre després de ser detinguda en un desnonament a mitjans d'octubre

La fotoperiodista terrassenca Mireia Comas.
La fotoperiodista terrassenca Mireia Comas. | Adrià Costa
24 de novembre del 2020
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:16h
Un manifest i una recollida de firmes virtual. És l'última iniciativa impulsada per la fotoperiodista terrassenca Mireia Comas, amb el suport de l'associació Prou Repressió Prema. La Fiscalia demana per la primera un any de presó i una multa de 170 euros. Va ser detinguda en un desnonament el 13 d'octubre acusada d'atemptat contra l'autoritat, mentre ella defensa la seva innocència i assegura que anava correctament identificada per treballar.

Tal com explica la Comas en declaracions a LaTorre, es tracta d'una acció centrada a "mostrar recolzament" al judici, que tindrà lloc el 2 de desembre als Jutjats de Terrassa. En aquest sentit, demana l'adhesió a "particulars, entitats, sindicats i partits polítics" que vulguin donar-li suport en la causa i també "al dret a la informació", remarca. El manifest que precedeix la recollida de firmes serà llegit el dia de la vista al peu dels Jutjats, acompanyat de tots els seus signants. En menys de dues hores, la pàgina acumulava 90 signatures.

La fotoperiodista terrassenca va ser arrestada al barri egarenc de Can Palet després de sortir a fotografiar un desnonament. Dies després, assegurava a aquest mitjà que l'atestat policial era "fals": "Al text diu que vaig voler tirar un mosso a terra, i el vaig encastar contra la paret... Quan només peso 55 quilos!". A més explicava que se l'acusa de voler entrar al pis "quan ella només es va quedar a l'entrada". En aquest sentit, entenia que "han de justificar l'actuació", però criticava que ho fessin "amb mentides". Ella manté la seva innocència.