1 de 10
25-N

Divulgació i reivindicació en contra de la violència masclista pel 25-N a Terrassa

La pandèmia ha obligat a fer una programació generalment virtual

Roda de premsa de presentació de la campanya pel 25-N a Terrassa. | Rafel Casanova BCF
per La Torre del Palau, 24 de novembre de 2020 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La commemoració del Dia Internaciona per a l’eliminació de la violència envers les dones arriba enguany enmig de la pandèmia. Durant aquests dies des de Terrassa s'han organitzat diversos actes, xerrades i accions amb un clar enfoc divulgatiu, reivindicatiu i d'acció comunitària. 

Com és habitual, aquest dimecres està previst fer un minut de silenci a les 12 hores davant de l'Ajuntament i també de manera simultània als set districtes, en senyal de suport a les dones que pateixen o han patit situacions de violència masclista. No obstant això, la situació de pandèmia ha obligat a fer que aquests concentracions siguin virtuals. 


Per tant, la lectura del Manifest Institucional serà en format de vídeo, a càrrec de les diferents entitats que formen part de la Comissió 8 de Març. En el vídeo, que serà emès a partir de les 12h per les xarxes socials, hi participaran 7 dones llegint, alhora, el manifest des dels 7 districtes, simbolitzant les concentracions simultànies d’altres anys.

Una de les accions ciutadanes és El batec de les papallones, que consisteix a penjar al

balcó o a la finestra una o diverses papallones, de mida i color lliure, per mostrar el rebuig cap a aquestes violències.

A més a més, com cada any el dia 25 de novembre a partir de les 5 de la tarda s’il luminarà la façana de l’Ajuntament de color lila, com un acte simbòlic per donar visibilitat a la commemoració de la lluita per l’eliminació de la violència masclista. També es faran xerrades i tallers de divulgació per explicar els canals i els protocols existents. Conferències formatives i webminars. Pots trobar tot el programa d'activitats aquí. 

 

Arxivat a:
Societat
Participació