El reciclatge a les estacions de FGC té premi: abonaments de transport

A Terrassa s'ha instal·lat una màquina a Vallparadís Universitat

La màquina de reciclatge d'envasos, de color groc
La màquina de reciclatge d'envasos, de color groc | ACN
NacióSabadell
23 de novembre del 2020
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Ecoembes han posat en marxa una iniciativa per fomentar el reciclatge, s'han instal·lat unes màquines amb les quals la ciutadania rep recompenses per reciclar com abonaments de transport públic. El sistema funciona igual que el contenidor groc, és a dir, els usuaris hi poden llençar llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

El president de FGC, Ricard Font, ha explicat durant la presentació que la voluntat és “posar en marxa estacions 4.0”, que vagin més enllà del transport públic i facilitin “altres iniciatives que tenen a veure amb la lluita contra el canvi climàtic”. L’objectiu és “incentivar el reciclatge de llaunes i ampolles”, ha explicat el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué.

A Terrassa es troba a l'estació de Vallparadís Universitat. A més, al Vallès Occidental, a Sabadell es troba a les estacions de Can Feu-Gràcia, Sabadell Plaça Major i la Creu Alta i a la Universitat Autònoma (UAB). També n'hi ha a Provença, Martorell Central, Plaça Espanya, Sarrià i l’Hospitalet Av. Carrilet. També n’hi haurà a Plaça Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador.

Per tal d’accedir a aquest sistema, els usuaris s’han de registrar a la webapp de Reciclos i, un cop llencin els envasos a la màquina els hi apareixerà un codi QR que han d’escanejar per tal de guardar els punts, anomenats "reciclos", a la seva sessió. A banda de premis, els punts també es poden donar a altres causes de caràcter solidari, com ara el Banc d’Aliments de Catalunya.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya i que el responsable d'Ecoembes ha assenyalat que la voluntat és estendre-ho a la resta de l'Estat. A més, el sistema de Reciclos ja estava present a 16 municipis catalans i entre tots aquests van generar 200.000 punts.