Recorren la suspensió d’ingrés a presó de l’exgerent de consorcis del Vallès Occidental

Assegura que “envia un missatge molt greu a la ciutadania d’impunitat davant els delictes de corrupció"

Paco Fernández sortint dels Jutjats de Terrassa.
Paco Fernández sortint dels Jutjats de Terrassa. | Albert Segura
Redacció
20 de novembre del 2020
Actualitzat el 21 de novembre a les 10:18h
L’acusació popular en diverses peces del cas Mercuri, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, ha presentat un recurs d’apel·lació contra la sentència dictada - la peça 25 bis del cas Mercuri- per l’Audiència Provincial de Barcelona, que suspenia l’ingrés a presó de l’exgerent del Consorci de Residus, Turisme i Ocupació, i vinculat al PSC, Paco Fernández, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ha justificat aquest moviment per “no complir cap dels requisits” fixats en el Codi Penal. Ha precisat que es permet evitar l’entrada a un centre penitenciari per “circumstàncies personals de l’acusat, naturalesa dels fets, conducta i esforç per reparar el dany causat”. Per això, ha remarcat, que “la naturalesa dels fets són d’extrema gravetat”, perquè es tracten “d’uns delictes continuats de malversació de cabals públics i falsedat documental”.

A més, ha recordat, que Fernández també figura entre els investigats en la peça 31 de la macrocausa per ser presumptament responsable de “delictes contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i prevaricació”, mentre exercia al Consell Comarcal.
 
La Plataforma ha afegit un altre element davant la resolució judicial, “envia un missatge molt greu a la ciutadania d’impunitat davant els delictes de corrupció i que els responsables polítics mai acaben pagant el seus actes delictius” quan des de la justícia hauria de ser “totalment al contrari”.