El coronavirus obliga a canviar d'ubicació al pessebre i a les fires de Santa Llúcia i la d'Hivern

Seran espais tancats i amb control d'aforament

Fira de Santa Llúcia de Terrassa 2018.
Fira de Santa Llúcia de Terrassa 2018. | Anna Mira
22 de novembre del 2020
Actualitzat el 14 de desembre a les 17:26h
Una de les principals novetats del Nadal d'enguany a Terrassa, és el canvi d'ubicació de les fires de Santa Llúcia i d'Hivern. Un canvi provocat per la situació de pandèmia. Les fires estaran perimetrades, les parades comptaran amb una separació més gran i hi haurà un control d'aforament per evitar aglomeracions.

Així, la Fira de Santa Llúcia es mourà de la plaça Vella al passeig Comte d'Ègara. Allà hi haurà un total de set parades, obertes des del 4 i fins al al 21 de desembre. El govern potenciarà la il·luminació en aquest espai per fer-ho més atractiu. El coordinador de la fira, Quim Prunés, recorda que des dels anys cinquanta que la fira es fa a la plaça Vella i que només es van traslladar a passeig compte d'Ègara els anys 1993 i 1994 per la construcció del pàrquing. Prunés recorda que van ser anys durs perquè la gent no va comprar massa i espera que eguany no sigui així. 

L'altre canvi l'experimentarà la Fira d'Hivern que deixarà la rambla d'Ègara per traslladar-se a la plaça del Progrés. Igualment també estarà tancada i es controlarà l'accés a les 11 parades que hi haurà. Una reducció notable, respecte de l'any anterior, quan n'hi havia una trentena. Aquesta fira es podrà visitar del 18 de desembre al 6 de gener.

 

Finalment, el pessebre també es traslladarà del Raval de Montserrat a la tarima de la plaça Vella. Des de l'Associació de Pessebristes expliquen que enguany han fet una casa en ruïnes de l'antiga Israel amb la família de Jesús a l'interior. Una feina que esperen que agradi als terrassencs.

Cal destacar també que enguany no només hi haurà el Trenet del centre sinó que el govern ha decidit posar-ne un altre que recorrerà els principals eixos comercials de la ciutat. Per pujar-hi, però caldrà demanar cita prèvia i es desinfectarà després de cada trajecte.