«Tots els infants podran veure els Reis d'Orient de Terrassa»

El govern local no descarta una cavalcada i assegura que els més menuts podran donar les cartes al patge Xiu-Xiu

Cavalcada de Reis a Terrassa 2019.
Cavalcada de Reis a Terrassa 2019. | Anna Mira
20 de novembre del 2020
Actualitzat el 24 de desembre a les 11:00h
Terrassa tindrà Reis d'Orient. Així ho ha anunciat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, aquest divendres al migida. L'endemà de conèixer el pla de desescalada del PROCICAT per les pròximes setmanes, l'Ajuntament terrassenc ha explicat com s'estan treballant les activitats per un Nadal "diferent, però que estem preparant amb molta il·lusió".

Amb el lema Ganes de Nadal, Terrassa vol que enguany, malgrat les condicions sanitàries de la pandèmia, la ciutadania gaudeixi de les festes nadalenques. Ballart ha assegurat que els més menuts podran donar les cartes al patge Xiu-Xiu. Es farà a diferents punts de la ciutat, a l'exterior i amb cita prèvia, però cap infant de la ciutat es quedarà sense donar les cartes.

També hi haurà Reis d'Orient i fins i tot l'alcalde no ha descartat fer una cavalcada amb un recorregut diferent i garantint la seguretat perquè "cap ciutadà surti perjudicat". Això sí, Ballart ha assegurat que "tots els infants podran veure els Reis d'Orient a Terrassa". Segons l'alcalde estan treballant amb diferents opcions perquè "sigui el més semblant possible".

De tota manera, el govern local ha explicat que en les pròximes setmanes acabarà de donar tots els detalls de totes les activitats de les festes de Nadal a la ciutat. "Som conscients que cal celebrar Nadal i fer-ho de manera conjunta".

Les fires i el pessebre canvien d'ubicació

Una de les principals novetats d'enguany és el canvi d'ubicació de les fires de Santa Llúcia i d'Hivern. Un canvi provocat per la situació de pandèmia. Les fires estaran perimetrades i hi haurà un control d'aforament per evitar aglomeracions. Així, la Fira de Santa Llúcia es mourà de la plaça Vella al passeig Comte d'Ègara. Allà hi haurà un total de set parades, del 4 al 21 de desembre. El govern potenciarà la il·luminació en aquest espai per fer-ho més atractiu.

L'altre canvi l'experimentarà la Fira d'Hivern que deixarà la rambla d'Ègara per traslladar-se a la plaça del Progrés. Igualment també estarà tancada i es controlarà l'accés a les 11 parades que hi haurà. Una reducció notable, respecte de l'any anterior, quan n'hi havia una trentena. Aquesta fira es podrà visitar del 18 de desembre al 6 de gener.
 

Fira de Santa Llúcia i pessebre de Terrassa 2018. Foto: Anna Mira


Finalment, el pessebre també es traslladarà del Raval de Montserrat a la tarima de la plaça Vella. Des de l'Associació de Pessebristes expliquen que enguany han fet una casa en ruïnes de l'antiga Israel amb la família de Jesús a l'interior. Una feina que esperen que agradi als terrassencs.

Cal destacar també que enguany no només hi haurà el Trenet del centre sinó que el govern ha decidit posar-ne un altre que recorrerà els principals eixos comercials de la ciutat. Per pujar-hi, però caldrà demanar cita prèvia i es desinfectarà després de cada trajecte.

Més llums per reactivar l'economia

També s'incrementaran les llums i decoracions nadalenques al centre però enguany també a barris de tots els districtes de Terrassa. El pressupost d'enguany per il·luminar la ciutat és de 130.000 euros. "El comerç ens necessita més que mai", ha asseverat l'alcalde. Així, la a la ciutat hi haurà més decoració, més llums i més arbres per ajudar a reactivar l'economia i també com a element d'atracció per la ciutadania.

Una altra novetat és que s'amplia l'enllumenat als districtes com ara a la plaça de Cant Palet a la d'Agustí Bartra o la del Primer de Maig. "És una bona forma de tornar a la vida els carrers de la ciutat". L'encesa de llums es farà el pròxim divendres 27 de novembre en un format que s'ha d'acabar de treballar, han explicat des del govern.

Enguany també es repetirà la il·luminació a tres xemeneies de la ciutat; a la plaça Nova, a la plaça Salvador Espriu i a la plaça Didó. A més a més, s'il·luminaran arbres i palmeres i es col·locarà una figura d'un ren a la plaça de Lluís Companys.

Amb tot, la pandèmia impossibilita crear una programació de tallers del Juguem+ que s'ha reinventat i s'oferiran quatre espectacles infantils al carrer els dies 28, 29, 30, i 31 de desembre. De tota manera s'ha explicat que més endavant es donaran els detalls, d'acord amb les mesures sanitàries.
 

Fira de Santa Llúcia i pessebre de Terrassa 2018. Foto: Anna Mira


Els representants dels Eixos Comercials de la ciutat, de l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa; de la Xarxa Terrassa, organitzadors del Juguem+; i del Gremi d'Hostaleria i Restauració hi han coincidit en afirmar que tot i ser un any complicat cada sector està fent el possible per revifar l'economia i la ciutat. S'oferiran concursos, vals de descompte i altres promocions per incentivar el consum local.

Un arbre gegant en record a les víctimes del coronavirus

Un arbre de Nadal de 12 metres d'altura sorprendrà la ciutadania que passegi pel Raval de Montserrat. El govern ha volgut retre homenatge a totes les famílies que han perdut un ésser estimat per la pandèmia del coronavirus.

És per això que es farà aquest homenatge en forma d'arbre gegant on es podran deixar espelmes en el seu record. També està previst fer sis reproduccions més petites per instal·lar a cada un dels districtes de la ciutat. "Volem que Terrassa visqui un Nadal segur i serveixi de record i homenatge per les víctimes de la pandèmia".

"Ens trobem amb un nou repte, per gaudir d'un Nadal més especial que mai", ha assegurat Ballart qui ha explicat que l'Ajuntament està posant tot l'esforç perquè "no podem permetre que la Covid-19 aturi la nostra ciutat".

A l'acte també han assistit la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; i la regidora de Comerç i Mercats, Jennifer Ramírez.