Junts per Terrassa proposa aplicar una tarifa plana en els impostos municipals

El sistema implicaria el cobrament dels tributs de manera periòdica i fraccionada

Meritxell Lluís, del grup municipal de Junts per Terrassa.
Meritxell Lluís, del grup municipal de Junts per Terrassa. | Julio Díaz
Redacció
19 de novembre del 2020
Actualitzat el 27 de novembre a les 14:10h
Una tarifa plana basada en pagaments periòdics i fraccionats pels dels impostos municipals de Terrassa a partir del 2022. És una proposta que Junts per Terrassa portarà a debat en forma de proposta de resolució al pròxim ple municipal del 27 de novembre. Les ordenances fiscals pel 2021 a la ciutat ja van ser aprovades.

Segons la formació, aquesta mesura ajudaria al contribuent a planificar-se l'any o el mes econòmicament i a la vegada permetria a l'Ajuntament repartir "millor" el calendari d'ingressos de tresoreria i "possiblement" augmentar el nombre de domiciliacions per reduir així el cost que suposa una recaptació executiva, apunten.


Actualment, l'Ajuntament de Terrassa permet fraccionar els pagaments d'impostos com l'IBI, en sis terminis, o la taxa de residus i de guals en dues fraccions. La tarifa plana proposada per JxT, però, fraccionaria el sumatori dels tributs en 11 fraccions repartides en quantitats iguals, i al dotzè mes seria una liquidació per ajustar bonificacions o descomptes, o un pagament extra en cas d'augmentar el consum.

Junts per Terrassa explica la proposta argumentant que en l'escenari de "grans incerteses econòmiques i socials qualsevol mesura en la gestió tributària per ajudar als veïns serà ben rebuda". Es tracta d'un sistema que ja s'aplica en una desena de municipis catalans com Girona, Olot, Calafell, Granollers, Arbúcies, Roda de Berà, Lleida o Manresa. En aquesta última, la quota és mensual i fixa.