El grup de punk-rock terrassenc Les Buch, finalista del concurs Sona9 de grups emergents

La formació guanyadora podrà enregistrar un disc, gravar un videoclip i fer una gira de per Catalunya

Redacció
18 de novembre del 2020
Les Buch, grup de punk-rock de Terrassa, forma part de la final del concurs Sona9 de formacions emergents. S'enfronten al cantautor Lles, de Collbató, i al grup Reïna, de Manacor (Mallorca). Es tracta de la vintena edició del concurs, la final del qual se celebra aquest dimecres a partir de les 20 h a la sala La Mirona de Salt, acte que es podrà seguir en directe per iCat FM. També es retransmetrà en línia a les webs del concurs i d'Enderrock.

El guanyador de la categoria on participen les terrassenques podrà enregistrar un disc, gravar un videoclip i fer una gira de concerts per Catalunya. Les tres propostes finalistes han estat escollides pel jurat d'entre 139 grups musicals provinents d'arreu dels Països Catalans.

Les Buch està format per quatre noies i es caracteritza per un estil reivindicatiu, rebel i contundent. L'últim treball de les egarenques ha estat "Ens estan matant", una compilació de sis cançons que van llençar el setembre del 2019.


Altres premis

El raper gironí Pol Bordas rebrà el Premi Cases de la Música i el grup vigatà de pop-rock Efímer, el Premi de Votació Popular. Durant la final, la guanyadora de la darrera edició, Maria Jaume, presentarà el seu disc "Fins a maig no revisc". Franc Lluís Giró, músic i locutor d'iCat, serà l'encarregat de conduir la vetllada.

Enguany, el Sona9 atorga un total de set premis, inclosos els tres finalistes, amb una dotació superior a 50.000 euros, amb més concerts per als finalistes i l'aposta pels formats d'EP, singles i videoclips a través de les xarxes socials com a gran novetat.