Neix a Terrassa «Cinema Castells», el primer festival de cinema dedicat al món casteller

El certamen tindrà tindrà les seccions documental, promocional i altres patrimonis i la primera edició tindrà lloc a l'abril

Presentació del Festival Cinema Castells
Presentació del Festival Cinema Castells | Rafael Casanova
Redacció
18 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:49h
El món casteller està d'enhorabona. L'abril de l'any vinent s'estrena el Festival Cinema Castells a Terrassa, per impulsar la producció audiovisual castellera. És una iniciativa de la Revista Castells, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya. El projecte neix amb un doble objectiu: d'una banda donar visibilitat a la producció audiovisual del sector casteller i de la cultura popular i, de l'altra, potenciar la recerca i el debat en aquest àmbit i estimular la nova producció. 

La primera edició del Festival se celebrarà l'abril del 2021 a Terrassa, amb les dates exactes encara per decidir, ja que la voluntat de l'organització és que es pugui dur a terme de manera presencial. El Festival oferirà aquest dissabte 21 de novembre, a les 19 hores, un programa en línia que servirà per presentar el certamen. Es podrà seguir pels canals de YouTube del consistori, la Revista Castells, Canal de Terrassa TV i Terrassa City of Film.

El Festival comptarà amb tres seccions competitives: documental (per aquelles obres superiors als 30 minuts), promocional (per creacions o campanyes audiovisuals que promocionen els castells en genèric, una activitat en concret o que inclouen elements castellers de manera significativa) i altres patrimonis (per treballs audiovisuals sobre algun element inscrit a la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, al marge dels castells).

El jurat estarà format per experts del món casteller, de la cultura popular i de l'audiovisual. A més, el certamen projectarà fora de concurs altres obres ja estrenades.