Racons singulars de Terrassa s'omplen de fotografies pel festival Emotiva

L'esdeveniment havia de ser al maig, però a causa de les mesures sanitàries s'ha hagut de desplaçar al novembre

Una persona passant per davant d'algunes de les fotografies del festival
Una persona passant per davant d'algunes de les fotografies del festival | ACN
Redacció
16 de novembre del 2020
El festival Emotiva omplirà espais singulars de Terrassa de fotografies del 6 al 28 de novembre. La mostra preveia 17 espais expositius, però per culpa del tancament d'alguns i per raons sanitàries s'han reduït a 12. El certamen, que havia de tenir lloc al març, celebra enguany la seva primera edició i és iniciativa de la Xarxa Fotogràfica de Terrassa (Xafa'T).

La mostra tindrà lloc en espais icònics de la ciutat com el Vapor Ros, la Sala Muncunill, el Galliner o la seu dels Minyons i el seu objectiu és apropar l'art de la fotografia a tots els públics. El festival inclou monogràfics de 14 fotògrafs i dues mostres col·lectives en les que hi han participat 63 fotògrafs més. Entre els noms més destacats hi ha Vicenç Villatoro, Marta Garcia Cardellach, Luís Franke o la terrassenca Joana Biarnés. 

Un dels membres de Xafa'T, Jordi Chamagué, explica que "volem portar la millor fotografia a Terrassa i també projectar la fotografia que es fa a Terrassa". A més, destaca que "hi ha natura, retrat o fotoperiodisme", remarcant la gran diversitat d'estils de la mostra.

Els fotògrafs que participen al festival són d'estils i motius diferents. Un d'ells és Ramon Maroto, que exposa al Vapor Ros, un dels llocs emblemàtics de Terrassa. Maroto ha documentat en desenes d'imatges el silenci d'aquesta fàbrica i com la natura ha anat recuperant el seu lloc a l'interior de l'edifici. "Contrasta amb la vida moderna, sorollosa i accelerada", diu Maroto.

A banda dels monogràfics, l'esdeveniment inclou les mostres col·lectives ​155 fotos per la llibertat i una mostra que recull les millors fotografies del concurs del Fotoclub Terrassa 2019.