La UPC Terrassa crea CATMech, un supergrup de R+D+I en enginyeria mecànica

CATMech és un agent de recerca reconegut per la Generalitat amb el segell TECNIO

Al darrere, d’esquerra a dreta, Esteve Codina, director de CATMech, Francesc Torres, rector de la UPC i Xavier Roca, director de l’ESEIAAT. Davant, d’esquerra a dreta, Pedro Javier Gámez, Lluís Gil i Jordi Romeu, directors d’àrea de CATMech, i Jordi Berenguer, vicerector de la UPC de Transferència de Coneixement i Innovació
Al darrere, d’esquerra a dreta, Esteve Codina, director de CATMech, Francesc Torres, rector de la UPC i Xavier Roca, director de l’ESEIAAT. Davant, d’esquerra a dreta, Pedro Javier Gámez, Lluís Gil i Jordi Romeu, directors d’àrea de CATMech, i Jordi Berenguer, vicerector de la UPC de Transferència de Coneixement i Innovació | UPC-ESEIAAT
Redacció
13 de novembre del 2020
La UPC de Terrassa ha creat un supergrup d'R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació) en enginyeria mecànica anomenat CATMech. L'agent de recerca sorgeix de la fusió de tres grups de la UPC-ESEIAAT d'àmplia trajectòria en la innovació tecnològica orientada a la indústria de diferents àmbits de l'enginyeria mecànica.

El CATMech, reconegut per la Generalitat de Catalunya amb el segell TECNIO, generarà nou coneixement i transferirà els resultats de la seva activitat de recerca al teixit industrial en l'àmbit de la maquinària, de l'oleohidràulica i sistemes neumàtics, de l'acústica i vibracions, dels materials i les estructures d'enginyeria. Aquest supergrup sorgeix de la fusió dels grups de recerca LABSON, LEAM i LITEM.

CATMech disposa d'equipaments experimentals que permeten tot tipus d'assajos, amb una potència instal·lada que va des dels 18,5 kW a 120 kW. A més, disposa de les eines de simulació i equips de mesura més avançats del mercat.