Els ajuntaments del Vallès Occidental busquen alternatives per celebrar el Nadal enmig de la pandèmia

Els consistoris de la comarca estudien com encarar els esdeveniments nadalencs en l’actual situació de pandèmia

Redacció
12 de novembre del 2020
 Els municipis mostren la seva preocupació davant
Els municipis mostren la seva preocupació davant | Josep M. Montaner
Els ajuntaments del Vallès Occidental han mostrat la seva preocupació sobre com poder organitzar la cavalcada de Reis i altres esdeveniments nadalencs davant la situació pandèmica actual i les restriccions de contenció de la Covid-19 que es puguin plantejar de cara a les properes setmanes.

En una trobada telemàtica de regidors de Cultura de la comarca, juntament amb la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat, M. Àngels Torras, els consistoris han posat en manifest les casuístiques "ben diferenciades" entre poblacions tant diverses de la comarca, amb municipis molt petits i d'altres molt grans.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha traslladat a la directora "la preocupació dels municipis davant una festa que ha de poder mantenir la màgia i la il·lusió per als infants". També ha afirmat que els ajuntaments "treballen amb la voluntat de poder oferir alternatives a les cavalcades tradicionals per poder evitar les aglomeracions i la mobilitat", però reclamen disposar del Pla Sectorial per poder avançar.

Malgrat tot, asseguren que estaran molt pendents del Pla Sectorial de la Cultura que ha d'aprovar els propers dies el PROCICAT establint les obligacions i les recomanacions en aquest àmbit.

Durant la reunió virtual, Serveis Territorials també ha indicat que aquesta setmana han sorgit noves convocatòries d'ajuts econòmics per als professionals del sector de la cultura per pal·liar els efectes de la crisi generada per la Covid. La directora M. Àngels Torras ha remarcat la voluntat del Departament de mantenir un espai de diàleg amb els ajuntaments per anar abordant totes les qüestions que es puguin plantejar les properes setmanes.