Terrassa, proxima parada de la campanya de tests antígens en polígons sota la supervisió d'Oriol Mitjà

És la primera mesura sorgida del conveni signat entre l'Ajuntament i la patronal PIMEC aquest dijous

Els tests permeten obtenir resultats en 10 minuts i ja s'han realitzat en altres zones industrials del Vallès.
Els tests permeten obtenir resultats en 10 minuts i ja s'han realitzat en altres zones industrials del Vallès. | Arxiu
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:19h
Els polígons industrials de Terrassa acolliran el test d'antígens de detecció de casos de Covid-19 sota la coordinació d'Oriol Mitjà. L'acció, que ja s'ha dut a terme en zones industrials de poblacions com les Franqueses i Sant Quirze del Vallès, permeten obtenir un resultat en 10 minuts.

Tot i que no s'han concretat les dates de la campanya, l'alcalde egarenc, Jordi Ballart, ha assegurat que "s'hauria de poder dur a terme aquest novembre, sense allargar-ho massa". En la mateixa direcció, ha explicat que "la idea és practicar els tests "als polígons que les associacions d'empreses indiquin".

Aquest cribratge, segons Ballart, "generarà llocs de feina de qualitat i reactivarà sectors afectats per la pandèmia i reobrir activitats econòmiques". A més, ha definit l'epidemiòleg com a "un referent", ha afegit que el mètode "està funcionant" i no ha descartat "donar-li continuïtat" en altres sectors, com l'oci nocturn.

180 testos a Sant Quirze del Vallès

La primera parada d'aquesta campanya, que pretén expandir-se pel territori català, va ser al polígon de Can Feu de Sant Quirze del Vallès, on es van practicar 180 testos a treballadors, la primera setmana de novembre. Els tests, amb un cost d'entre uns 20 i uns 25 euros, va a càrrec de les empreses de cada empleat.

Ja aleshores, el doctor Mitjà qui assessora la patronal Pimec en aquesta iniciativa,  celebrava que hi hagi sectors que vulguin anar "per davant del virus" per tal de trencar les cadenes de contagi. Mitjà veu el test d'antígens com una mesura "addicional" a la resta de mesures restrictives i de prevenció per evitar nous rebrots, permetre l'aixecament de mesures restrictives i el manteniment de l'activitat econòmica.

El conveni entre PIMEC i l'Ajuntament de Terrassa, clau

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha fet l'anunci de la campanya en una roda de premsa on ha anunciat la signatura d'un conveni amb PIMEC per la reactivació i supervivència de les petites, mitjanes empreses i autònoms de la ciutat.

En aquest sentit, Ballart ha assegurat que aquest sector "necessita suport" i volen afavorir al "creixement i naixement" d'empreses. L'acord amb la patronal, segons el batlle, servirà per "Facilitat l'intercanvi d'informació, i participar del debat i assessorament de la promoció econòmica.