Apareixen restes humanes al cim de La Mola

Els ossos, trobats per un excursionista, no presenten indicis de criminalitat

Els ossos van aparèixer al costat del monestir.
Els ossos van aparèixer al costat del monestir. | Arxiu
Redacció
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:11h
Sorpresa majúscula al cim de la Mola. Un excursionista va topar aquest dimarts a la tarda amb diverses restes humanes antigues al costat del monestir del sostre del Vallès. Es tractaria d'un crani, una vèrtebra i altres ossos en evident estat fràgil de conservació.

Tal com han confirmat els Mossos d'Esquadra a LaTorre, la persona que va fer la troballa va avisar al cos. S'hi va dirigir una patrulla, que va fer les comprovacions pertinents. Fonts policials expliquen a aquest mitjà que les restes estan sent analitzades per un metge forense, i confirmen que no hi ha indicis que criminalitat.

Fonts citades per Matadepera.cat apunten que podria tractar-se d'un lloc d'enterrament dels monjos que durant segles van ocupar el monestir. Per això, no es descarta que es localitzin més ossos, ja que els descoberts estaven a pocs centímetres de la superfície.

Els mateixos experts asseguren que podria tractar-se podrien ser restes dels segles XI-XII lligades al cenobi i a la seva comunitat com a algun dels masovers que va reconvertir l'edifici en casa-masia quan van marxar els monjos, al segle XVII.