Troballa arqueològica

Apareixen restes humanes al cim de La Mola

Els ossos, trobats per un excursionista, no presenten indicis de criminalitat

per La torre del Palau , 12 de novembre de 2020 a les 09:00 |
Els ossos van aparèixer al costat del monestir. | Arxiu
Sorpresa majúscula al cim de la Mola. Un excursionista va topar aquest dimarts a la tarda amb diverses restes humanes antigues al costat del monestir del sostre del Vallès. Es tractaria d'un crani, una vèrtebra i altres ossos en evident estat fràgil de conservació.

Tal com han confirmat els Mossos d'Esquadra a LaTorre, la persona que va fer la troballa va avisar al cos. S'hi va dirigir una patrulla, que va fer les comprovacions pertinents. Fonts policials expliquen a aquest mitjà que les restes estan sent analitzades per un metge forense, i confirmen que no hi ha indicis que criminalitat.


Fonts citades per Matadepera.cat apunten que podria tractar-se d'un lloc d'enterrament dels monjos que durant segles van ocupar el monestir. Per això, no es descarta que es localitzin més ossos, ja que els descoberts estaven a pocs centímetres de la superfície.

Els mateixos experts asseguren que podria tractar-se podrien ser restes dels segles XI-XII lligades al cenobi i a la seva comunitat com a algun dels masovers que va reconvertir l'edifici en casa-masia quan van marxar els monjos, al segle XVII.  

 

Participació