Terrassa aposta pels contenidors de càrrega lateral: n'instal·larà 640 de nous a 11 barris de la ciutat

La ciutat ja compta amb 1.740 elements d'aquestes característiques, que tenen més capacitat i són més accessibles que els tradicionals

Segons la previsió, la col·locació d'aquests elements s'allargarà fins el 20 de novembre.
Segons la previsió, la col·locació d'aquests elements s'allargarà fins el 20 de novembre. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:28h
L'empresa municipal de recollida de residus a Terrassa, Eco-Equip, ja ha començat la implementació de la quarta línia del sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral. La renovació forma part dels compromisos definits en el Pla de prevenció i gestió de residus municipal.

Aquesta acció suposa la retirada de 193 àrees de recollida del sistema tradicional situades a 11 barris, que seran substituïdes per 126 de noves de les cinc fraccions: resta, paper, cartó, envasos, orgànics i vidre. El material s'ha adquirit per 700.000 euros i es col·locarà als barris del Roc Blanc, Escola Industrial – Cementiri Vell, Les Fonts, Ègara, Segle XX, Ca n’Anglada, Centre, Can Boada Casc Antic, Torre-sana i Can Palet.
 

Amb aquesta instal·lació, Terrassa comptarà amb prop de 2.400 contenidors de càrrega lateral. Foto: Ajuntament de Terrassa


Aquest sistema es va començar a instal·lar el 2014, i per ara conviu amb el sistema tradicional. Actualment, Terrassa compta amb 1.730 contenidors de càrrega laterals, als que se sumaran els 640 que s'instal·laran fins al 20 de novembre. Les tasques de col·locació comportaran afectacions en zones blaves, càrrega i descàrrega i estacionaments. Segons l'Ajuntament, la senyalització dels treballs s’efectuarà 48 hores abans de l’inici.

Segons l'Ajuntament de Terrassa, els contenidors de càrrega lateral són peces "accessibles": la seva boca se situa a un metre i 20 centímetres d'alçada, al frontal incorporen relleus per a persones amb discapacitat visual, els contenidors de resta i orgànica tenen palanca per a persones amb capacitats diverses i compten amb una major capacitat, de 2.200 a 3.200 litres.

Aquesta modalitat de recollida de residus es realitza amb un únic operari conductor del vehicle, que desenvolupa les tasques sense necessitat de baixar del vehicle. La ciutat ha adquirit quatre nous camions adaptats, que augmenten a 10 el nombre de vehicles preparats per aquest sistema. Aquests s’aturen per elevar cada contenidor i bolcar-lo automàticament a la tremuja del recol·lector. Un cop finalitzada l’operació, el torna adipositar al seu lloc habitual.