Grifols «s'enforteix» amb la compra total de MedKeeper per 50 milions d'euros

La compra d'aquesta companyia "complementa" Pharmatech, la principal línia de negocis de la farmacèutica catalana

Grífols és una de les companyies capdavanteres en la cerca de tractaments per combatre la pandèmia
Grífols és una de les companyies capdavanteres en la cerca de tractaments per combatre la pandèmia | ACN
NacióSantCugat
10 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:17h

Grifols ha adquirit el 49% del capital social de MedKeeper per 60,2 milions de dòlars (50,6 milions d'euros) sense requerir finançament addicional. Des de principis de 2018, la farmacèutica catalana ja tenia el 51% de la companyia tecnològica estatunidenca, especialitzada a desenvolupar i comercialitzar aplicacions informàtiques basades en plataformes webs i mòbils. 

Aquestes s'utilitzen en les farmàcies de centenars d'hospitals i centres mèdics per millorar els estàndards de qualitat, la productivitat en els processos, els sistemes de control i el seguiment de les diferents preparacions, augmentant la seguretat en els pacients.

La compra d'aquesta companyia, segons expliquen ells mateixos en un comunicat, "complementa i enforteix" Pharmatech, la principal línia de negocis de Grifols. Amb aquesta operació, l'empresa també reforça la internacionalització d'aquesta divisió, incrementant la seva presencia al mercat estatunidenc.

Fa uns dies, Grifols també va anunciar la construcció d'una nova planta d'immunoglobulines a Lliçà de Vall per reforçar la seva hegemonia internacional en la indústria del plasma i duplicar la capacitat de fraccionament de plasma dels 15 milions de litres actuals a 28 milions en només cinc anys.